Voor het eerst een vrouwelijke burgemeester?

BARENDRECHT - ‘Wat voor burgemeester zou u willen hebben?’ werd op 13 oktober gevraagd aan de lezers van De Schakel. Dat leverde een serie aanbevelingen op, waar de gemeenteraad zijn voordeel mee kan doen bij het opstellen van een profielschets.

Enkele malen wordt genoemd dat de nieuwe burgemeester van middelbare leeftijd moet zijn. Hij (of zij) moet ‘echt het leeftijd-landschap kunnen overzien vanaf de jongvolwassenen tot en met senioren en bejaarden', zo drukt Wim van de Water het uit.
Jacqueline Zindel-Bergman wil graag een vrouwelijke burgemeester. Dat zou voor het eerst zijn in Barendrecht. Deze suggestie wordt niet door meer mensen gedaan. Er is trouwens niemand die uitdrukkelijk om een man vraagt.
Roelof Roomer hoopt op iemand die interesse heeft voor de geschiedenis van Barendrecht. Maar hij is dan ook lid van de Historische Vereniging.
A. Stolk stelt voor om een burgemeester van een uitzendbureau te namen. Er zijn immers voldoende burgemeesters boventallig geworden door het opheffen van hun gemeente. "Dat bespaart de Gemeente ook 50.000 euro voor de zoektocht.” Dan moet alleen nog ‘even' de Gemeentewet worden aangepast.
Op donderdag 8 december moet de profielschets voor de nieuwe burgemeester klaar zijn. Dan wordt deze door de gemeenteraad overhandigd aan de Commissaris van de Koning. Bij hem kunnen sollicitanten zich melden. De nieuwe burgemeester gaat komende zomer aan het werk.
Zie de lezersbrieven op pagina 37.