(Foto: MBR Fotografie R E v/d Linden)
(Foto: MBR Fotografie R E v/d Linden) Foto: MBR Fotografie R E v/d Linden

Vitesse klaar voor zaal

BARENDRECHT – Op het veld speelde Vitesse een zeer wisselende eerste competitiehelft. Dat geldt echter ook voor werkelijk alle concurrenten. Vitesse staat op papier zesde, maar uiteindelijk met maar twee verliespunten meer dan de lijstaanvoerder. 

Maar nu staat het vizier gericht op de competitie, die vier jaar geleden voor het laatst volledig werd gespeeld, vanwege de pandemie. Het wordt daarin een weerzien met oude bekenden, waarbij vooral KCR opvalt. Het is lang geleden dat de Barendrechters en Ridderkerkers in competitieverband de degens kruisten, dus dat beloven prachtige affiches te worden voor twee keer een uitverkocht huis. 

Vitesse heeft een korte oefencampagne achter de rug met wisselende resultaten. Zaterdag werd uit in Amstelveen van het plaatselijke KVA verloren. In de Bankrashal ging Vitesse met 27-22 onderuit.
Vitesse maakte vooral indruk een paar dagen eerder, toen het doordeweeks oefende tegen Excelsior. De ploeg uit Delft speelt overgangsklasse, maar werd door Vitesse vakkundig gefileerd. Tot frustratie van de Delftse bank, lag Excelsior steeds vaker in de touwen en speelde Vitesse fris en fruitig van zich af. Memorabel moment was het inbrengen van talent uit de jeugd Timon Roterman. Bij zijn debuut op 17-jarige leeftijd, in hetzelfde rugnummer 17 als zijn vader, speelde Timon lekker mee en liet zien dat de toekomst bij Vitesse wel goed zit. De wedstrijd eindigde in 21-18.