Heerjansdam geklopt door penalty

HEERJANSDAM – Heerjansdam speelde zaterdag uit tegen het hooggeplaatste Spartaan ‘20 en verloor door een benutte strafschop. Die werd eerst gestopt door keeper Yoël van Dalen, maar was kansloos bij de tweede poging van Spartaan ‘20.
Beide ploegen waren behoorlijk aan elkaar gewaagd met voor de rust niet al te veel kansen. Na de rust waren er wat meer goede momenten en kansen voor beide ploegen. Spartaan’20 was gevaarlijk met een schot tegen de paal en de daaropvolgende voorzet ’scheerde de lat’. Daarna brak de slotfase aan en leek het op een gelijkspel uit te draaien. Vlak voor tijd besloot arbiter de Waard een penalty te geven aan de thuisclub, na een verwarrende situatie voor het doel van de Dammers. Keeper van Dalen stopte de penalty van Aroen Orie, maar moest op advies van de assistent-scheidsrechter overgenomen worden, omdat de doelman te vroeg van zijn lijn af was gekomen. Luis Baldeh klopte van Dalen wel in de herkansing en schoot zijn ploeg naar de 1-0 overwinning in de 88e minuut.