Levende Adventskalender start

BARENDRECHT - Volgende week start de eerste Levende Adventskalender in Barendrecht en Portland. Initiatiefneemster Yolanda Hekkert vertelt: “Mijn passie is mensen verbinden. Juist in de donkere dagen vind ik het belangrijk dat mensen weten dat er buurtgenoten zijn waar Barendrechters van harte welkom zijn. Van 1 tot 24 december openen diverse enthousiaste inwoners hun deuren voor alle buurtbewoners van jong tot oud. Ik hoop dat er door deze actie ook na december mensen elkaar blijven bezoeken.”

Jan Kees Hage is een van de mensen die samen met zijn vrouw zijn huis openstelt voor buurtgenoten. "Ik doe mee omdat ik het een mooi initiatief vind. Ik help graag mensen met mooie initiatieven waar mogelijk en dit is zeker geen opgave. Ik zie uit naar nieuwe en bekende mensen.”
Mensen kunnen tussen 1 en 24 december langs te gaan bij een van de adressen die hun huis openstellen voor koffie, thee en een praatje. Aanmelden mag via de website
diamantgemeente.nl, maar is niet verplicht. De adressen die meedoen zijn ook te vinden op de website. De eerste week openen de volgende adressen hun deuren:
Donderdag 1 december: Fam. Leguijt, Lenghenhof 48 Portland, 10 - 12 uur.
Vrijdag 2 december: Fam. IJsselstein, Saffierhoven 24 Portland, 10 - 12 uur.
Zaterdag 3 december: Fam. C. Visser, Schoener 65, Barendrecht, 14 - 16 uur.
Zondag 4 december: Fam. M. Groenendijk, Irenestraat 56, Barendrecht, 14 - 16 uur.
Maandag 5 december, Fam R. Hekkert, C. de Mooystraat 13, Barendrecht, 19.30 - 21.30 uur.
Dinsdag 6 december: Fam. M. van der Heiden, Weerkant 160 Barendrecht, 10 - 12 uur.
Woensdag 7 december: Fam Hage, Chopinstraat 50 Barendrecht, 10 - 12 uur.