Nathalie Mees, Wouter Lucassen en de Eiffeltoren.
Nathalie Mees, Wouter Lucassen en de Eiffeltoren. Foto:

Franse chansons

BARENDRECHT - Nathalie Mees (zang) en Wouter Lucassen (luit en Thoerbe) treden zondag 27 november op bij Barendrecht Klassiek. Van 12 tot 13 uur brengen ze hun programma ‘C’est une chanson!’.

Het is een gevarieerd Frans programma met muziek door de eeuwen heen, van heel oud (Josquin des Prez uit de 15e eeuw) tot heel nieuw (een lied van Barbara Pravi, die in 2021 tweede werd op het Songfestival), en alles wat daartussen zit. Het woord chanson heeft namelijk niet alleen betrekking op Piaf, Aznavour, Brassens, Brel en al die andere grote namen uit de vorige eeuw. Ver vóór die tijd waren er immers ook singer-songwriters die met hun liedjes een groot publiek wisten te bereiken. En gelukkig zijn er tot op de dag van vandaag zangers die de traditie van het Franse lied op een geweldige manier voortzetten.

Mezzo-sopraan Nathalie Mees studeerde aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Ze soleert met regelmaat in oratoria van barok tot modern klassiek, van Vivaldi tot Jenkins. Zij zong orkestwerken van Strauss en Mahler.

Wouter Lucassen op theorbe en luit kreeg zijn eerste lessen van Gusta Goldschmidt, een pionier op het gebied van de oude muziek.  

Het concert vindt plaats in de Dorpskerk. De toegang is vrij, maar ter bestrijding van de kosten wordt een gift bij de uitgang zeer gewaardeerd.

www.barendrechtklassiek.nl