Schrijf een sinterklaasgedicht in de bieb

BARENDRECHT – Bibliotheek Carnisselande houdt op vrijdag 2 december van 15.30 tot 16.30 uur een workshop over gedichten. Kinderen van 7 tot en met 10 jaar leren een echt gedicht schrijven, voor de Sint of voor iemand anders.
Tijdens deze miniworkshop leren kinderen de kunst van het rijmen onder begeleiding van workshopdocent Gerard. Ze kunnen een gedicht schrijven voor de Sint of in hun surprise stoppen.
Iedereen is welkom in ’t Plein, Middeldijkerplein. De toegang is gratis, graag wel even aanmelden via www.debibliotheekaanzet.nl/sinterklaasgedicht.

Wintertocht door Waalbos

HEERJANSDAM – Op zaterdag 26 november houdt Stichting Natuurbeheer Waalbos een winterexcursie in het Waalbos.
Er zal een wandeling worden gemaakt van ongeveer twee uur waarbij de wandelaars kijken naar alle vogels en planten die ze tegen komen. Na afloop van de wandeling is er voor de deelnemers soep en stokbrood bij Restaurant Ross Lovell.
De excursie start om 10 uur vanaf het parkeerterrein aan de Waalweg in Rijsoord, achter het parkeerterrein van restaurant Ross Lovell.
Deelnemers aan de wandeling betalen 15 euro per persoon, graag vooraf aanmelden via info@onswaalbos.nl

Erwin Kompanje signeert De Houtsnip

BARENDRECHT - Schrijver Erwin Kompanje signeert op vrijdag 25 november zijn vogelboek 'De Houtsnip'. Van 16 tot 17 uur is hij aanwezig in The Readshop Barendrecht op de Middenbaan.

Sint kleurplaat in Het Kruispunt 

BARENDRECHT - Kinderen kunnen een knutselkleurplaat ophalen in Het Kruispunt. Zij kunnen hiervan hun eigen schoentje knutselen en bij de open haard in Het Kruispunt zetten.
Tussen 30 november en 3 december stopt de Sint een cadeautje in de schoen. Het mooist geknutselde schoentje ontvangt tevens ook een leuk verrassingspakketje.

De knutselkleurplaat is op te halen in Het Kruispunt, ’t Plein en bij diverse winkeliers op de Middenbaan. Ook is de kleurplaat te downloaden via www.hetkruispunt.nl/sintschoen