De overdracht van het oude naar het nieuwe bestuur.
De overdracht van het oude naar het nieuwe bestuur. Foto:

Nieuw bestuur voor wielerronde

BARENDRECHT – Een nieuw bestuur zet het werk van de Stichting Wielerronde Barendrecht voort.

Dinsdag 22 november zette voorzitter Klaas Orsel zijn handtekening onder de overdrachtspapieren. Dat gebeurde in de bovenzaal van lunchroom Echt op de Middenbaan. Orsel wordt nu opgevolgd door Bastiaan Booij. De andere bestuursleden zijn Wim Stolk, Jaime Boogaers, Rico de Gooijer en Gijs Gelderblom.

Het oude bestuur organiseerde afgelopen zomer nog de vijftigste Ronde van Barendrecht. Daarna gaf het bestuur te kennen graag het werk over te willen dragen aan een nieuwe generatie. Dat is nu gelukt.

Driebanden

Scheidend voorzitter Klaas Orsel raakte in de jaren negentig betrokken bij het bestuur. Destijds waren er veel winkeliers die de ronde met contant geld sponsorde, herinnert hij zich. “We hebben de stichting nog omgevormd tot de Stichting Evenementen Barendrecht. Daarmee organiseerden we ook het WK Driebanden. Die stichting heeft vijf of zes jaar bestaan en ging ter ziele”, herinnert Orsel zich. Alleen de wielerronde bleef.

Kalender

Het oude bestuur draagt een startkapitaal(tje) over aan de nieuwe generatie. “Wij hopen dat de wielerronde een nog groter begrip gaat worden dan ze nu is”, zegt Orsel. Een moeilijk punt blijft de plaats van Barendrecht op de kalender van de wielerbond KNWU. De ronde wordt gehouden in de zomer. Dan zijn veel mensen op vakantie en zijn er concurrerende activiteiten in de regio.

De nieuwe voorzitter Bastiaan Booij zegt: “We willen graag dat de wielerronde een breed publiek wielrenners aantrekt en een plek is waar Barendrechters elkaar kunnen ontmoeten onder het genot van een drankje. We zijn blij met de steun van de Gemeente Barendrecht en staan open voor samenwerking om er een nog mooier evenement van te maken de komende jaren.”

Breder

Booij zou graag een breder veld aan wielrenners willen trekken. Zoals de amateurs uit de regio. Op het parcours zouden ook wedstrijden kunnen worden gehouden in samenwerking met atletiekvereniging CAV Energie.

De 51e Wielerronde van Barendrecht vindt plaats op 15 juli 2023. 


Geslaagd voor zwarte band examen

BARENDRECHT – Na jaren lang intensief trainen hebben negen deelnemers van de Barendrechtse karate vereniging Him Yong Gi zaterdag het zwarte band examen afgelegd.

De karateka’s werden beoordeeld door de examencommissie van de All Tang Soo Do Bond. Er werd getest op de theoretische kennis en op fysieke vaardigheid.

Het praktijkexamen bestond verschillende onderdelen. De deelnemers begonnen met het lopen van de Hyungs (loopvormen). Vervolgens waren de verdedigingstechnieken aan de beurt. Aansluitend was de breektest, alwaar er door planken tot 6 centimeter getrapt en gestoten moest worden. Als klap op de vuurpijl moesten de deelnemers tegen meerdere karateka’s sparren.

Na een zeer pittige inspanning van ruim drie uur behaalde Cathleen Young en Bram Ekelschot de zwarte band (eerste Dan). Chevelly Bhaggoe slaagde voor haar tweede Dan. En Judith den Ouden, Frans Waardenburg, Riccardo Waardenburg en Ben de Jong behaalde hun derde Dan.


Trainers Marcel Spierings en Ton Loeve zijn uiterst trots op hun deelnemers en hopen dat de zwarte banders weer een inspiratie zullen zijn voor de andere leden van de vereniging.

Wie nieuwsgierig is naar deze sport, kan langskomen voor een proefles. De vereniging traint op maandag, woensdag en vrijdag van 18 tot 20 uur in sporthal de Riederpoort. Bel voor inlichtingen met 06-536847.

De geslaagde examenkandidaten.