Informatiekramen in de hal van de school.
Informatiekramen in de hal van de school. Foto:

Buurttuin is tijdelijk slecht begaanbaar

BARENDRECHT – De buurttuin aan de Kempenaar is de komende weken moeilijker begaanbaar. Buurtbewoners werken aan het verbreden van de paadjes, zodat scootmobiels de bochten beter kunnen nemen.
Er liggen veel paadjes open en bezoekers kunnen struikelen over losliggende stenen of grond. De paadjes blijven na verbreding bestaan uit houtsnippers.
“De huidige weersomstandigheden, met regen en kou, zijn niet altijd prettig voor de vrijwilligers. Maar juist door dit weer komen ook minder bezoekers naar de buurttuin en hebben zij juist minder last van de werkzaamheden”, legt een van de buurtbewoners uit.
De buurttuin is organisch ontstaan. De paadjes ontstonden naar de vorm van de beplanting. Juist de smalle zigzag-weggetjes geven de tuin ook zijn sfeer. Maar iedereen is welkom en dus ook mensen in een scootmobiel. Niet alle paadjes zullen begaanbaar worden, maar in elk geval wel genoeg om bijvoorbeeld met de kleinkinderen op avontuur te gaan of een kop koffie te komen drinken.
Vanaf december zijn de paadjes weer begaanbaar. Tot die tijd is iedereen ook gewoon welkom, maar is extra voorzichtigheid geboden.


Open dag op MBO
Da Vinci College

REGIO – Het ROC Da Vinci College doet op zaterdag 26 november van 10 tot 14 uur, haar deuren open voor bezoekers.
Eindexamenkandidaten, starters zonder diploma, ouders/verzorgers kunnen tijdens deze open dag kennismaken met de verschillende opleidingswerelden. Da Vinci heeft veel leuke mbo-opleidingen, zoals Techniek, ICT, Gezondheidszorg, Logistiek of Hospitality, waarmee iemand later zo aan de slag kunt op de arbeidsmarkt. Ga lang naar een van hun locaties in Dordrecht, Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam of Wijk en Aalburg.
Diverse sectoren staan te springen om praktisch geschoold personeel. Die vraag neemt de komende jaren alleen maar toe. In het mbo kun je kiezen voor voltijd leren op school (bol) of voor leren in de praktijk en één dag per week naar school (bbl).
Aanmelden voor de open dag kan via
www.davinci.nl.


Drukke open dag op
Portus Groene Hart

BARENDRECHT - Afgelopen vrijdag hebben ruim tweeduizend bezoekers genoten van de open dag op Portus Groene Hart. Ook de school was heel blij dat ze iedereen zonder beperkende maatregelen weer kon ontvangen.
De basisschoolleerlingen en hun ouders maakten kennis met de onbegrensde mogelijkheden van het tweetalig onderwijs, het uitdagende vwo-Eureka-programma, het mooie sportprogramma en natuurlijk het reguliere onderwijs voor mavo, havo en vwo.
De school had twee routes uitgezet om de drukte te kunnen spreiden en de bezoekende leerlingen en hun ouders zo veel mogelijk aandacht te kunnen geven. Bovendien zorgden alle hulpleerlingen, personeelsleden en de ondersteunende verkeersregelaars voor een goed verloop van de open dag.
Op 9 en 12 december kunnen achtstegroepers op Portus Groene Hart proeflessen volgen, waarvoor zij zich via groenehart.cvo-portus.nl kunnen inschrijven. Datzelfde geldt voor de masterclasses tto, vwo Eureka en sport, die plaatsvinden op 25 november, 16 december, 16 januari en 20 februari. Wie nog meer algemene informatie wil ontvangen, is 8 februari welkom op de informatiemiddag.