De beste kans gaat kort voor tijd naast. (foto: Cees Bakker)
De beste kans gaat kort voor tijd naast. (foto: Cees Bakker) Foto:

Barendrecht alweer gelijk en blijft middenmoter

BARENDRECHT – Barendrecht speelde zaterdag weer gelijk op eigen veld. Daarmee schieten de rood-witten opnieuw weinig op. De afstand tot koploper groeide naar zeven punten.

Bij een aangenaam najaarszonnetje ontspon zich zaterdag een gelijk opgaand duel waarin de kansen heel klein was. De eerste mogelijkheid was voor Aness Serghini, zijn schot werd gestopt door Ter Leede-keeper Mark de Vries. Aan de overkant maakt Bradly van der Meer een poging van Marc de Kruijs onschadelijk, en een pegel van Bakour ging over. De beste kans was vlak voor rust. Robbert Olijfveld legde de bal breed, maar Serghini kwam net te laat om de bal binnen te lopen. Zo was het bij rust 0-0.
Ook na de onderbreking had Barendrecht overwicht, zonder dat dat tot grote kansen leidde.
Met nog twintig minuten te gaan leek de solerende Serghini op weg naar succes, maar opnieuw stond de Ter Leede-keeper in de weg.
Van Steensel stuurde in de slotfase Bradley el Idrissi het veld in voor Olijfveld. De invaller kreeg drie minuten de mogelijkheid om het matige duel alsnog te beslissen, zijn inzet rolde net langs de verkeerde kant van de paal naast. Barendrecht kreeg in de extra tijd nog een hoekschop, maar de kopbal van Gilmaro van de Werp ging over. Daarmee bleef het 0-0.
Barendrecht blijft op de achtste plaats in de Derde Divisie.

Goede overwinning
voor Heerjansdam

HEERJANSDAM - Heerjansdam speelde zaterdag 25 november op de Molenwei de (streek) derby tegen RVVH en won, met 2-1.
De eerste helft werd gedomineerd door Heerjansdam. In de 20e minuut rondde Antonio Ilic goed af, na voorbereidend werk van Jarno Visser, Luke Homan en Ronald Ouwens: 1-0. Keeper Tim Elkhuizen loste een hard schot van Mathijn Valster en moest weer ingrijpen toen Gert Jan Plaizier bijna alsnog scoorde. Dat doelpunt van Plaizier kwam toch in de 33e minuut, Ilic zette van links laag voor en via wat spelers belandde de bal de middenvelder, die van dichtbij binnentikte: 2-0. RVVH had aanvallend nog niets bijzonder gedaan, maar scoorde in de 38e minuut toch door Everton Pires Tavares: 2-1.
Na de rust trok de thuisclub in eerste instantie de goede lijn door, al moest Heerjansdam-keeper Yoël van Dalen ingrijpen na een vrije trap van Pires Tavares. Voor Heerjansdam was Plaizier nog een keer gevaarlijk, al was de hoek bij de tweede paal wel erg lastig om te scoren. Met nog 20 minuten te spelen verloor Heerjansdam de grip op de wedstrijd en kwam goed weg na een hard schot van Gazar Dermedjan tegen de paal. Daarna voerde RVVH de druk op en Heerjansdam moest terug en kreeg alle ruimte om te counteren. Maar dat werd verschillende keren niet goed uitgespeeld.

Heerjansdam domineerde de eerste helft. (foto: Martin Hulsman)