Smitshoek was te sterk voor Goes.
Smitshoek was te sterk voor Goes. Foto:

Smitshoek wint bij Goes

BARENDRECHT – Smitshoek heeft de uitwedstrijd tegen Goes met 0-1 gewonnen. Door de resultaten op de andere velden staat de ploeg nu op de tweede plaats met slechts 1 punt achterstand.
In de zesde minuut, kreeg de oranje-zwarten zijn eerste kans wanneer een corner van Ryan Koolwijk door Peter Verhoeve wordt ingekopt. Zijn inzet mist echter kracht en wordt door een verdediger uit de doelmond weggekopt. In het eerste halfuur had Smitshoek twee doelkansen. Eerst met een actie van Bobby Vos, die Joey Kleijn weet aan te spelen, maar het schot ging ruim voorlangs. En later een actie van Nino Urban, die zijn schoot werd gestopt door de keeper.
In de 34e minuut is het raak voor Smitshoek. Lorenzo Braaf onderschept de bal op eigen helft en maakte een steekpass naar Bobby Vos. Vos sprint en schiet de bal langs de keeper bij de tweede paal binnen, 0-1. Begin tweede helft is Goes wel direct gevaarlijk na een uitbraak over links. De aanvaller laat een vlammend schot los waar Termijn met een uiterste inspanning zijn hand nog tegenaan kan krijgen. Vanaf de 65e minuut zet Goes meer druk op de verdediging van Smitshoek. De tegenstander speelt opportunistisch zonder echt uitgespeelde kansen te krijgen. In de 88e minuut is het nog even spannend als de aanvoerder en topscorer van Goes na een afgeslagen corner van Smitshoek over links uitbreekt en de 16 meter van Termijn binnenkomt. Maar dan is daar Danilo Alkema, die met een prima sliding de buit veilig stelt.