Oproep: hou vuurwerk uit de buurt van dieren

"Dieren kunnen zichzelf niet verweren/voor zichzelf opkomen en daarom vraag ik dit voor alle honden en katten en andere (huis)dieren die heel erg bang zijn van vuurwerk.

Dagelijks lijden momenteel vele dieren aan stress door het vuurwerk dat toch al wordt afgestoken ondanks dat dit verboden is. Als je bedenkt dat één op de vijf huishoudens een hond heeft en 65% van de honden bang is, dan weet je al dat het om heel veel dieren gaat. Ook de dieren in weilanden en op stal hebben onnodig stress hierdoor.
Steek ook met Oud en Nieuw geen vuurwerk af in voor- of achtertuin!

Ik roep de Burgemeester van Barendrecht hierbij op om de hele maand december strenger te handhaven op mensen die nu toch al aan het afsteken zijn, zeker als dat gebeurt waar dieren verblijven.
Ik verzoek verder om een algeheel vuurwerkverbod in 2023 in de Gemeente Barendrecht, of uitsluitend op daartoe aangewezen locaties.
Voor veel dieren en hun baasjes zal dit een enorme opluchting zijn."

J. de Keijser,
Barendrecht


Ingezonden brieven

Ingezonden brieven van maximaal 200 woorden kunnen per email gestuurd worden naar
redactiebarendrecht@
barlokalemedia.nl
De brieven moeten betrekking hebben op Barendrecht en Heerjansdam.
Bij de brief altijd naam, adres en telefoonnummer vermelden.


‘Uniek’: nieuwe naam voor Humanitas Inclusief

BARENDRECHT – Na een flinke verbouwing was het donderdagavond 24 november na 16 jaar tijd voor een nieuwe huisstijl en nieuwe naam voor de cadeauwinkel Humanitas Inclusief. Tijdens de feestelijke avond werd de naam ‘Uniek’ onthuld door Mustapha, die het logo heeft getekend, en Wisal, die al heel lang in de winkel werkt.
Voor de naam Uniek is gekozen omdat de winkel een werkplek is voor de cliënten waar in het atelier unieke producten worden gemaakt. Een werkplek waar ieder zich belangrijk mag voelen en uniek mag zijn. Het logo is gebaseerd op de unieke kaarsen die het atelier maakt.
Uniek is een trendy cadeauwinkel waar mensen werken met een verstandelijke beperking. In de winkel worden artikelen verkocht die worden gemaakt door de cliënten. Dit zijn bijvoorbeeld kaarsen, wijnzakken, sieraden, babyartikelen en vogelkransen. Daarnaast kan men hier terecht voor cadeaus als woonaccessoires, kleding en kraamcadeautjes.
De winkel Uniek is onderdeel van Humanitas-DMH. Uniek ligt aan het Middeldijkerplein 148 en op open van maandag tot en met vrijdag van 9.30 tot 16.30 uur.


100 procent NL-film

BARENDRECHT - Film kijken, Nederlands leren en andere Barendrechters ontmoeten. Dat is het idee achter de 100 procent NL-films.
Ga langs met een buurvrouw, een taalcoach of met de taalklas. In de pauze en na de film is er tijd om over de film te praten en Nederlands te oefenen. De volgende film wordt een kerstfilm, op donderdag 15 december in bibliotheek het Kruispunt, Middenbaan 111. Aanvang om 9.30 uur, de film duurt tot 11.30 uur.
www.debibliotheekaanzet.nl/activiteiten/100-nl-film