Stiller asfalt op de A15

BARENDRECHT – Rijkswaterstaat gaat nieuw en stiller geluidsreducerend asfalt aanbrengen op de A15. Het stillere asfalt zorgt voor minder geluid vanaf de snelweg. De gemeente Barendrecht is dan ook blij met dit besluit van Rijkswaterstaat. De (dreigende) overschrijdingen van toegestaan geluid op het traject op de A15 is vanaf dan verleden tijd. 

Op de hoofd- en parallelbanen van het traject A15 Maasvlakte-Vaanplein (Knooppunt Benelux-Barendrecht tot circa hectometer 61.8) wordt dubbellaags fijn ZOAB aangebracht. 

Eind 2021 heeft de gemeente bij Rijkswaterstaat aangegeven dat er ook op de A29 extra maatregelen nodig zijn naast het dubbellaags fijn ZOAB wat er al ligt. Deze weg levert ook een hoge geluidbelasting voor inwoners.
Wethouder Lennart van de Linden: “Ik ben blij met het nieuws dat Rijkswaterstaat het geluidsarme asfalt op de A15 op de agenda heeft staan. Inwoners moeten nog even geduld hebben, maar het stillere asfalt staat nu eindelijk op de planning. De hoge geluidbelasting die door de A15 veroorzaakt wordt, heeft een negatief effect op onze gezonde leefomgeving. Voor de A29 zijn helaas nog geen plannen voor maatregelen, maar hier blijven we vanuit de gemeente wel op aandringen bij Rijkswaterstaat.”

Gesprek
met Dick
Schumacher

BARENDRECHT - Kaasboer Dick Schumacher van De Weypoort op de Middenbaan is donderdag 1 december te gast bij William Vat op Exxact Barendrecht. Van 20 tot 21 uur spreekt Vat met de prijswinnende kaashandelaar over zijn 40-jarig jubileum. De Weypoort is vijf maal bekroond met het Gouden Kaasmes.