'Niemand hoeft alleen te zijn met Kerst'

BARENDRECHT - Traditiegetrouw organiseert de Stichting Kerstviering Barendrecht op maandag 26 december (Tweede Kerstdag) haar jaarlijkse kerstviering na een afwezigheid van 2 jaar als gevolg van Corona. Dit jaar wordt de kerstviering gehouden in zaal de Ontmoeting van de Dorpskerk, Dorpsstraat 146. Het motto is ‘Niemand hoeft alleen te zijn met Kerst’.
Ook dit jaar hebben sponsoren het financieel mogelijk gemaakt om er weer een mooi programma van te maken.
Het dagprogramma bestaat uit de ontvangst met koffie en gebak, een kerstverhaal met aansluitend een drankje en de gelegenheid voor een praatje met de tafelgenoten. Dit is de opmaat voor het diner dat al 20 jaar verzorgd wordt door cateraar René Degenkamp.
Na het diner is er een muzikaal programma. Ook dit jaar staan de tien vrijwilligers paraat om er weer een geslaagde kerstviering van te maken.
Zelfstandig wonende inwoners van Barendrecht, ook echtparen en diegenen van wie de kinderen te ver weg wonen om op bezoek te komen, kunnen zich aanmelden om deze dag bij te wonen. Telefonische aanmelden kan bij Anke van den Boogert via 0180-619379. Er is plaats voor 60 personen. Dus wie denkt in aanmerking te komen, is uitgenodigd om zich aan te melden.


Actie voor Voedselbank 

BARENDRECHT - Er wordt een Kerst inzamelingsactie gehouden voor de Voedselbank Barendrecht. Bij de Voedselbank wil men de klanten voor Kerst een goed gevulde tas meegeven. De inzameling duurt tot en met maandag 12 december. Inleveren kan op twee plaatsen:
De Veiligheidspost op het Middeldijkerplein (in de bibliotheek), van maandag tot en met vrijdag van 9 tot 12 uur. En het kantoor van KijkopWelzijn aan de Binnenlandse Baan 30, open van maandag tot en met donderdag van 9 tot 15 uur.
Er zijn houdbare producten nodig, zoals: frisdranken, (zonnebloem)olie, meel, bloem, chips, nootjes, zoutjes, blikjes vis (bijvoorbeeld tonijn), houdbare worst, ragout in blik, ragout baljes, koffie, thee, suiker, pasta, rijst en ingeblikt fruit.