Biljarten voor senioren

Senioren Biljartvereniging Carnisselande Barendrecht (BVC) heeft nog ruimte voor enkele senioren die graag met de biljartsport kennis willen maken of een balletje willen stoten.  Zowel mannen als vrouwen zijn bij ons van harte welkom. 

Bij de BVC staan de sociale contacten en de gezelligheid hoog in het vaandel. Onze speellocatie is in de kantine van sporthal Riederpoort, Riederhagen 2-9 in Carnisselande, waar wij over 3 biljarttafels beschikken. Kom gerust eens langs om te kijken, kennismaking een kopje koffie of gewoon voor vrijblijvend informatie, sfeer proeven. 

De competitie loopt van 1 oktober tot en met 30 april elke middag van 13 tot 17 uur. Elke ochtend is er van 10 tot 12.30 uur oefenen.
In de zomermaanden van 1 mei tot en met 30 september kan men vier dagen in de week maandag tot en met vrijdag van 10 tot 17 uur oefenen.

Ons motto is: 'De gezelligheid vindt U bij Biljartvereniging Carnisselande Barendrecht. De gezelligste senioren Biljartvereninging van Barendrecht waar de sociale contacten belangrijker zijn dan de caramboles'. 

Voor verdere informatie, Dhr. A. Vermasen, Secr. b.v.c. Tel: 0651515212 Email: bv.carnisselande@upcmail.nl

Aad Vermasen,
Barendrecht


Verspilling rondom
 afvalbeleid?

"Recent schreef raadslid en voormalig wethouder afvalbeleid Cees Schaap (VVD) in deze krant dat het logischer maken van het afvalbeleid recent heeft geleid tot verspilling. De werkelijke verspilling vond natuurlijk plaats in 2018-2022, toen zijn oude coalitie ingrijpende en onlogische besluiten nam over het afvalbeleid, zonder inwoners daar bij te betrekken. Zoals het invoeren van het betalen per klepbeweging. Dat is recent, na de verkiezingen, teruggedraaid. EVB heeft in november 2021, nog vóór de invoering van dit systeem, aan de gemeenteraad voorgesteld om het besluit over betalen per klepbeweging uit te stellen tot na de verkiezingen van maart 2022. Zodat de inwoners zich hierover konden uitspreken. Helaas werd daar niet naar geluisterd: met 15-14 werd ons voorstel toen afgestemd.
Het ondoordachte afvalbeleid was vervolgens het verkiezingsthema tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022. En inwoners hebben zich massaal uitgesproken vóór logischer afvalbeleid. EVB houdt woord. Beloftes gedaan tijdens verkiezingen komen wij na. Zo ook met het afvalbeleid. De eerder gemaakte keuzes draaien wij terug. En dat kost, zeker door verkeerde keuzes in het verleden, helaas geld. Dat had voorkomen kunnen worden indien de heer Schaap en de VVD de vorige periode pas op de plaats had gemaakt.
Verder hebben wij er voor gekozen om de extra kosten niet volledig door te berekenen aan inwoners. Terwijl dat wel had gekund. We vinden flinke belastingverhogingen echter ongepast. Zeker in deze tijd van inflatie en lagere koopkracht. De keuze om de belastingen niet te verhogen noemt de heer Schaap nu ‘verspilling’. De VVD Barendrecht zegt hiermee dus eigenlijk: de belastingen moeten omhoog.
Het kan verkeren!"

Miranda Mes,
fractievoorzitter EVB,
Barendrecht


Ingezonden brieven

Ingezonden brieven van maximaal 200 woorden kunnen per email gestuurd worden naar
redactiebarendrecht@
barlokalemedia.nl
De brieven moeten betrekking hebben op Barendrecht en Heerjansdam.
Bij de brief altijd naam, adres en telefoonnummer vermelden.