Muziek op het podium

Op het podium wordt opgetreden door Big Band Barendrecht (14.05 uur), de Kerstband (14.55 uur), Kids-Bizz (15.35 uur), Funky Feet (16.50 uur) en Sébastienne (17.40 uur). Op verschillende plekken speelt de Kerstband.


Carols in de Dorpskerk

Zaterdag is tijdens het WinterFeest weer het traditionele Groot Barendrechts Carols koor te horen in De Dorpskerk. Onder leiding van dirigente Mariët Kaasschieter komen de leden van dit gelegenheidskoor ’s ochtends bij elkaar voor een repetitie. Na een gezamenlijke lunch gaat men naar de Dorpskerk voor een generale repetitie met orgel. Daarna is er een concert met publiek.
Er hebben zich al meer dan vijftig deelnemers aangemeld. Toch wil Mariët Kaasschieter, bij CultuurLocaal werkzaam als docente zang klassiek en dirigente van het VrouwenEnsemble best nog meer mensen verwelkomen. Hoe meer hoe beter. Mariët heeft weer een selectie van Engelse, Duitse en Franse kerstliederen samengesteld en oefenopnamen gemaakt van alle stempartijen.
Wie zich aanmeldt door een mail te sturen naar carolsinbarendrecht@gmail.com krijgt de bladmuziek en het oefenmateriaal toegestuurd en kan zich daarmee voorbereiden.
De repetitie-ochtend start om 9.30 uur in De Baerne, Buitenlands Baan 1. In De dorpskerk is om 14 uur de generale repetitie en om 15  uur het concert met publiek. Deelname kost 22.50 euro (all-in). Bijwonen van het concert is gratis.


Kerst in D'Ouwe School

D'Ouwe School, het museum van de Historische Vereniging Barendrecht, is tijdens het WinterFeest open van 14 tot 19 uur. De zaal is versierd in kerstsfeer met oude kerstkaarten en kerstboeken. Natuurlijk staat er een kerstboom.
Er is een kraam met curiosa, waarvan de opbrengst bestemd is voor een project in een project Kenia, om gezinnen te helpen zelf een inkomen te verdienen. Ook is er een kraam van de Zoete Verleiding (chocolade).