Aan de start van de Suikerrace.
Aan de start van de Suikerrace. Foto:

Eerste in Suikerrace

BARENDRECHT - Zondag 20 november kon weer, na twee jaar afwezigheid, de Suikerrace gevaren worden. Dit is een internationale roeiwedstrijd over een afstand van 7 kilometer georganiseerd door de Roosendaalse Roeivereniging. 

De Barendrechtse roeivereniging was dit jaar met drie boten goed vertegenwoordigd.

Wat de Suikerrace altijd zwaar maakt, is dat er eerst 7 kilometer naar de startlijn gevaren moet worden. Daar aangekomen moet een uur gewacht worden tot alle roeiboten aangekomen zijn, voordat gestart kan worden. Bovendien zijn de weersomstandigheden in deze tijd vaak niet van geweldig. "Dit jaar maakte de Suikerrace haar reputatie meer dan waar", vertelt een lid van de roeivereniging.

Bij een temperatuur van 4 graden, regen en aanzwellende wind waren de omstandigheden niet optimaal. Dit mocht de Dames-dubbel 2 equipe, met de Barendrechtse Carlijn van der Wild en Roosmarijn de Groot uit Zwijndrecht, niet deren. Goed ingepakt naar de start roeien, thermoskannetje met warme thee mee voor tijdens het wachten en na de start voluit naar de finish roeien. 

Het resultaat was geweldig: Het tweetal roeide de snelste tijd van alle deelnemende damesboten. Opnieuw een geweldig resultaat na eerder dit jaar bij de 100 km lange Ringvaart-regatta ook al een topprestatie te hebben neergezet.