Robbert Olijfveld scoort 2-4. (foto: Cees Bakker)
Robbert Olijfveld scoort 2-4. (foto: Cees Bakker) Foto:

Barendrecht stunt bij koploper GVVV

BARENDRECHT – BVV Barendrecht heeft zaterdag eindelijk eens de zo vaak uitgesproken promotieambities op klinkende wijze benadrukt. De rood-witten wonnen in Veenendaal met 5-2 van koploper GVVV. Door deze zege wordt het verschil met de top weer ietsje kleiner.

Marouane Bakour strafte na 6 minuten een fout in de verdediging af, 0-1. Joey Jongman probeerde het met een afstandsschot, zijn poging ging net naast de kruising. Een aanval over rechts werd afgerond door Romano van der Stoep, 0-2. Ilias Latif maakte al snel de 1-2 en rond het half uur zorgde Quincy Veenhof voor de gelijkmaker, 2-2. Een afgemeten voorzet van El Idrissi werd door Robbert Olijfveld ingeschoten, 2-3.

Na de rust kwam de thuisclub zwijnde. Robbert Olijfveld maakte zijn tweede raak van de middag door een voorzet van Bakour binnen te knikken, 2-4. Aness Serghini was ook nog dicht bij succes, ook hij raakte de lat. Marouane Bakour maakte er op aangeven van Joey Jongman 2-5 van met een schitterende lob over invaller-doelman Jan Schimmel. Daarmee was koploper GVVV definitief geveld en gingen de rood-witten met drie punten terug naar huis.
Barendrecht stijgt naar de zesde plaats in de Derde Divisie.

Smitshoek verliest van Zwaluwen Vlaardingen

BARENDRECHT - Smitshoek verloor zaterdag met 1-2 van Zwaluwen Vlaardingen.
De gasten zetten hoog druk op de verdediging en in de 10e minuut ontstond het eerste gevaar voor het doel van Michael Termijn. Het diagonale schot werd echter uitstekend door hem gepareerd. Waar de Vlaardingers snel de spitsen Pjotr Jongste en Quincy Does in stelling probeerden te brengen, probeerde Smitshoek combinerend het doel van de tegenstander te bereiken, maar slachtte nauwelijks in. Toch kon Bobby Vos, door een hard schot, keeper Boy de Jong in de problemen brengen. En ook de rebound kon niet verzilverd worden. In de daaropvolgende snel uitgevoerde aanval kon Pjotr Jongste de 0-1 aantekenen. Rond de 30e minuut kwam Smitshoek-aanvaller Nino Urban vanaf de rechterkant naar binnen, zijn schot belandde, met wat hulp van de keeper, in het net: 1-1.
In de 2e helft hetzelfde beeld. In de 52e minuut loste Gerson Pinas een schot van buiten de 16 meter, waar keeper Michael Termijn zich op verkeek. De 1-2 werd uitbundig gevierd door spelende Zwaluwen en trainer de Zeeuw. Smitshoek moest weer in de achtervolging, maar verder dan twee kopkansen van Joey Klein kwam het eigenlijk niet. De ploeg van trainer de Koning mocht zelfs niet klagen dat de scheidsrechter Pieter van Veelen de 1-3 afkeurde, nadat zijn assistent hands had geconstateerd.

Smitshoek had het moeilijk op eigen veld.