Carel Jansen en Jan van Dijk met de poster van het concert.
Carel Jansen en Jan van Dijk met de poster van het concert. Foto:

Klassieke muziek met appeltaart

BARENDRECHT - Na het grote succes van afgelopen seizoen zijn er deze winter weer appeltaartconcerten in bibliotheek Het Kruispunt. De eerste in de reeks is op zaterdag 17 december in Het Kruispunt. De kaartverkoop is nu gestart.

Onder het motto 'klassieke muziek voor iedereen' spelen topmusici een mooi programma van diverse componisten. Het eerste concert in de reeks is een winterwarm appeltaartconcert met Michiel Holtrop op altviool, Anjali Tanna op cello, en Lauretta Bloomer op piano. Na afloop is er koffie en appeltaart.

Topmusici van onder meer het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Residentieorkest komen langs met appeltaart en muziek om mensen te raken en te ontroeren. Ze spelen doorgaans voor mensen die om wat voor reden dan ook niet (meer) naar een concertzaal kunnen gaan. Bij de openbare concerten zijn alle liefhebbers van klassieke muziek van harte welkom. Uiteraard wordt er na afloop of in de pauze appeltaart geserveerd.

Het concert is op zaterdag 17 december van 14 tot 15.30 uur in bibliotheek Het Kruispunt in Barendrecht. De toegangsprijs is 5 euro (inclusief koffie en appeltaart). Aanmelden via www.debibliotheekaanzet.nl/appeltaartconcert. 


G-Roots: gospel in Carnisse Haven

BARENDRECHT – Met een concert van de groep G-Roots haalt de Commissie Cultuur Carnisse Haven voor het eerst black gospel in huis.

De commissie zorgt ervoor dat er vijf of zes keer per jaar een concert is in het kerkelijk centrum aan de Noordersingel. Voorzitter Freek Plugge en zijn mensen vinden het belangrijk dat er culturele dingen worden georganiseerd voor de buurt.
Carnisse Haven is de enige zaal in Carnisselande waar concerten worden gegeven. Dat gebeurt sinds 2016, met een onderbreking tijdens de corona periode. “Het publiek had daarna moeite om weer te komen. Mensen waren in het begin nog heel voorzichtig en terughoudend”, merkte Plugge. Gelukkig heeft de gemeente Barendrecht de concerten dit jaar met subsidie ondersteund. De commissie hoopt dat de gemeente de concerten blijft steunen. “Als we geen subsidie hebben, dan kunnen we dingen van deze kwaliteit niet meer bieden”, zegt bestuurslid Jan van Dijk.

Dat G-Roots in Carnisse Haven optreedt is een initiatief van Jan van Dijk. “Ik was vroeger betrokken bij de concerten in de Open Hofkerk in Rotterdam-Zuid. Daar hebben we de groep in 2006 gehad. We hadden toen een hele volle kerk.”
“Ze waren toen nog maar met drie mensen. Intussen hebben ze zich ontwikkeld tot een professionele club die ook op TV optreedt.” Ze waren onder meer bij Podium Witteman en Nederland Zingt. Ook traden ze op met artiesten als Guus Meeuwis, Do, Edsilia Rombley, Dwight Dissels en Stephen Morrison.

De kaartverkoop is gestart. Het wordt aanbevolen tevoren kaarten te kopen omdat er veel belangstelling wordt verwacht. Kaarten 15 euro contant zijn te koop bij The Read Shop (Middenbaan) en Kruithof Optiek (Carnisse Veste). Reserveren is ook mogelijk via commissiecultuur@carnissehaven.nl

Wilt u al een voorproefje zien dan kunt u de website
www.g-roots.nl bekijken. Ook op YouTube staan verschillende optredens.

Het concert zal plaatsvinden in Carnisse Haven, Noordersingel 30, zaterdag 17 december, aanvang 20 uur, zaal open 19.30 uur.