De nieuwe vestiging in Barendrecht.
De nieuwe vestiging in Barendrecht. Foto:

Boels opent XL-vestiging

BARENDRECHT – Mede vanwege de stikstofcrisis is duurzaamheid een hot item in de bouw. Ook bij Boels Rental, dat nu een nieuwe XL-vestiging opent in Barendrecht, die CO2-neutraal en duurzaam is gebouwd.

De XL-vestiging met 5000 vierkante meter vloeroppervlak wordt gebouwd met het oog op een CO2-neutrale toekomst van Boels Rental. In januari is gestart met de bouw.
CO2-neutraal en duurzaam bouwen waren de uitgangspunten voor het nieuwe gebouw. Dit betekent dat het pand vol zit met duurzame innovaties. De zonnepanelen op het dak en bijbehorende accu's zijn het paradepaardje. Die hebben positieve effecten op het milieu én leveren Boels zeker nu een interessante besparing op de energiekosten.
De eigen ‘mini elektriciteitscentrale' vangt vroeg op de dag de piekbelasting van het stroomnet op. Uniek is dat de vestiging in Barendrecht daardoor geen grootverbruikaansluiting nodig heeft.
Op allerlei manieren is geprobeerd de uitstoot van CO2 en andere gassen voor dit project zo laag mogelijk te houden. Een zero-emissie hoogwerker is gebruikt bij het plaatsen van de gevelplaten en elektrische heftrucks reden het materiaal rond. Het gebouw is voorzien van hoogrendementglas. Er zijn 10 laadpunten voor elektrische auto's.

Boels Rental is gelegen aan de Escudostraat 6K en is van maandag tot vrijdag geopend van 7 tot 17 uur. Op zaterdag van 8 tot 12.30 uur.