Een beetje 'natrappen'?

"In de reactie’s van Jan Jippes, voormalig gemeenteraadslid voor de VVD, lees ik toch duidelijk wat natrappen.  Het gaat om het dubbel interview in De Schakel van 29 december 2022 met Miranda Mes, EVB en Jan Jippes, oud gemeenteraadslid VVD.  Met name zijn kritiek op het 10 puntenplan is stuitend. Er zitten, volgens hem, geen echt cruciale zaken in voor Barendrecht. Hij noemt het geneuzel in de marge.  Hij vind dat EVB niet kan groeien. De mensen zouden zien dat de argumenten van EVB niet allemaal valide zijn. 

Het is weer het bekende rancuneuze gedrag van slechte verliezers. Haagse retoriek waar we hier in Barendrecht genoeg van hebben.
EVB doet zijn best om de zaken goed te regelen. Ja, dat gaat niet altijd even makkelijk of gewenst voor iedereen. Dat noemen we democratie. Wat de andere partijen hebben gedaan is uitsluiting, jullie lusten we niet.
Het is overduidelijk dat die 'achterkamertjespolitiek'hier in Barendrecht niet heeft gewerkt.

Ik wens iedereen een mooi 2023."

Wim van de Water,
Barendrecht


EVB-Jaarkrant

"Ondanks mijn NeeNee sticker lag onlangs de EVB jaarkrant op mijn deurmat. Dat leek verdacht veel op onvervalste reclame in de vorm van EVB-propaganda en de krant verdween dus linea recta in de papierbak.
EVB-propaganda hoort zeker buiten verkiezingstijd niet huis aan huis in elke brievenbus te worden verspreid. De uitzondering dat politieke uitingen niet onder het NeeNee-sticker-regime vallen is alleen in verkiezingstijd te rechtvaardigen. Frappant dat de partij die mij in een eerder geval trots vertelde tegen die uitzondering te hebben gestemd, nu de eerste is om er misbruik van te maken.

Die jaarkrant kan in een advertentie in de Schakel, in de brievenbussen en mailboxen van de leden en geregistreerde aanhangers, op sociale media. Maar NIET in de brievenbus van burgers waarin reclame en huis-aan-huiskranten niet gewenst zijn."

Herman Elderson,
Barendrecht


Ingezonden brieven

Ingezonden brieven van maximaal 200 woorden kunnen per email gestuurd worden naar
redactiebarendrecht@
barlokalemedia.nl
De brieven moeten betrekking hebben op Barendrecht en Heerjansdam.
Bij de brief altijd naam, adres en telefoonnummer vermelden.


Creatieve middagen voor kinderen in ’t Plein

BARENDRECHT - Ook in 2023 zijn er jeugdactiviteiten in de Bibliotheek Barendrecht Carnisselande. Elke tweede woensdag van de maand, van 14.30 tot 16.30 uur, is er een MaakMiddag voor kinderen van 7 tot en met 11 jaar. Onder leiding van een professionele workshopdocent gaan ze creatief aan de slag met kunst, cultuur en natuur.
Tijdens de MaakMiddagen wil de bibliotheek kinderen stimuleren om de handen uit de mouwen te steken. Naast het fysieke element zijn kinderen ook bezig met hun brein. Het is een creatief denk- en werkproces waarbij ze hun eigen visie tot leven brengen. Dit is een samenwerking tussen de bieb in Carnisselande en Kunst Creatief Barendrecht.
Deelnemen is gratis, maar graag aanmelden op www.debibliotheekaanzet.nl/
maakmiddag.