Het DA-team staat klaar om op pad te gaan met de presentjes.
Het DA-team staat klaar om op pad te gaan met de presentjes. Foto:

Kerstpresentjes voor klanten

HEERJANSDAM - Eenzame ouderen vlak vóór Kerst verrassen met een presentje: het team van de DA - Readshop - Woonwinkel Heerjansdam ging er graag voor op stap.
Het team van de winkel is zeer betrokken is bij de - vaak oudere - klanten. "We horen echt dagelijks zeggen: "Oh, hebben jullie dat ook?” En als we het niet hebben, kan het vaak besteld worden,” vertelt Ingrid, de bedrijfsleidster van deze DA. "Veel ouderen van Heerjansdam vinden het dan ook heerlijk om in deze ruime winkel even onder de mensen te komen en hun verhaal kwijt te kunnen. We spreken veel ouderen en merken bij velen van hen dat ze eenzaam zijn. Maar in alle drukte van de dag lukt het ons niet altijd om net dat beetje extra aandacht te geven."
Dus ontstond het idee om 50 tasjes met DA-kerstpresentjes te maken en deze bij de eenzame ouderen af te geven. Daartoe mocht iedere klant een naam plus adres van een eenzame dorpsgenoot inleveren.
Tanja: "We hebben veel reacties binnengekregen en vijftig leuke tasjes samengesteld. Op vrijdag 23 en zaterdag 24 december zijn Sanne, Helma, Selin, Juliette en Danique op pad gegaan om de presentjes af te geven. De reacties vonden we echt ontroerend.”
Voor het team van de winkel is de actie nog niet afgelopen. Ze doen daarom een oproep: "Weet u iemand in Heerjansdam die zo'n verrassing en een beetje extra aandacht goed kan gebruiken? Kom dan naar de DA in Heerjansdam en vul een briefje in met de naam van die persoon. Het team van deze winkel gaat met veel liefde en plezier ook komend jaar presentjes en extra aandacht geven aan mensen die dat zo goed kunnen gebruiken.”