Wouter ter Braake.
Wouter ter Braake. Foto:

Nieuwe roman van Wouter ter Braake

BARENDRECHT - De Barendrechtse schrijver, Wouter ter Braake, heeft in zijn geboorteplaats Doesburg zijn nieuwe boek gepresenteerd. De bovenzaal van het prachtige, middeleeuwse stadsbierhuis De Waag vormde het decor voor de presentatie van ‘Annigje Opdevelde'.
Zijn eerste boek, ‘Waar een wil is, is een omweg' leverde veel reacties op. Maar er kwamen ook vragen. ‘Maar wie was jouw moeder dan?' Wat weet je van haar, wat kan je over haar vertellen?' Vanuit deze vragen rijpte zijn belangstelling om het verhaal van het leven van zijn moeder te leren kennen. Het werd een roman. Bepaalde gebeurtenissen in de roman zijn ‘echt gebeurd' daarnaast werden zaken literair ingevuld.
De hoofdlijn van het verhaal gaat over Annigje, haar geschiedenis, haar levenstrauma's en haar heling. Maar met haar ontwikkelt zich de jonge psycholoog Eelco en ook zijn kijk op psychologische hulp.

‘Annigje Opdevelde. De helende kracht van verhalen' is verschenen bij uitgeverij Van Warven, te koop in de boekwinkel en kost 19,95 euro.