De heren van PAK, met in het midden Dick Heijboer,
De heren van PAK, met in het midden Dick Heijboer, Foto:

Nieuwe videoclip popgroep PAK: Pilletje

BARENDRECHT - Na de heruitgave van 'Ik ben het zat' en 'Tweede IJstijd' een derde PAK song in een nieuw jasje van deze Barendrechts-Rotterdamse popformatie: 'Pilletje'.
De heren van PAK (Dick Heijboer zang, Jochem Kroon drums, Jan Willem Bijl gitaar, Peter Tinke toetsen en Peter Kole bas), stelden tijdens hun vele optredens op de diverse poppodia, inmiddels zo'n 40 jaar geleden, met Pilletje al op humoristische wijze het toenemend gebruik van diverse soorten van amfetaminen onder het uitgaanspubliek aan de kaak.
Dick Heijboer is tegenwoordig lid van de gemeenteraad: ”We zagen als jonge muzikanten in de jaren 80 al het toenemend gebruik van amfetamines onder het uitgaanspubliek. Speed en XTC, peppers in de categorie "chemische blijmakers”. We besloten er in 1983 een liedje over te schrijven, met een knipoog”.
Jan Willem Bijl, gitarist en producer: "In het PAK reünie-jaar 2023 blijken onze songs van 40 jaar geleden nog altijd actueel. Ook de heruitgave van ‘Pilletje' uit 1983 past prima in deze tijd. Het gebruik van chemische drugs is door de jaren heen immers niet af, maar toegenomen. Vandaar de keuze voor Pilletje, met nog wel altijd diezelfde knipoog van destijds."
De videoclip Pilletje is te zien op: www.facebook.com/
popgroeppak