Uitwisselingen stedenband worden hervat

BARENDRECHT – Na twee coronajaren komt de uitwisseling tussen Barendrecht en de Tsjechische gemeente Louny weer op gang. Dit jaar staat het thema ‘hobby en vrije tijd’ centraal.

Van 14 juni tot 18 juni zal een delegatie uit Louny een bezoek brengen aan Barendrecht. Bij deze delegatie zal ook een koor uit Louny betrokken zijn. Dit koor gaat in samenwerking met Ensemble Jounique uit Hendrik-Ido-Ambacht een uitvoering verzorgen in Barendrecht.

Daarnaast zullen de deelnemers aan de delegatie het thema ‘hobby en vrije tijd’ verder verkennen. Dit thema was ook het thema van de laatste bezoeken voor de coronastop.

De Stichting Stedenband is nog op zoek naar verenigingen en personen uit Barendrecht (of directe omgeving) die willen aansluiten bij de Barendrechtse delegatie.

Jongeren
Van zaterdag 8 tot en met zaterdag 15 juli zullen jongeren uit Louny, Zschopau en Veneux les Sablons een bezoek brengen aan Barendrecht. Samen met Barendrechtse leeftijdsgenoten zullen ze een week lang allerlei sportieve, culturele en bovenal gezellige activiteiten ondernemen. Er wordt gezamenlijk verbleven in een sporthal. De kosten per deelnemer bedragen 100 euro voor deze week.
Er zijn voor deze week nog plaatsen vrij. Wie tussen de 12 en 16 jaar oud is en zin heeft in een leuke week met internationale contacten, die kan zich aanmelden.

Vervolg op pagina 3.