Zuinig met energie

BARENDRECHT - Naar aanleiding van de gestegen energieprijzen wil de gemeente Barendrecht het energieverbruik verminderen. Ook worden sportvelden duurzamer gemaakt.
Het college stelt voor om 50.000 euro uit te trekken voor bewegingsmelders, het isoleren van leidingen en het voorkomen van tocht bij gemeentelijke gebouwen. Wellicht wordt dit bedrag later door het Rijk vergoed.
Voor 220.000 euro kan de verlichting van een aantal sportvelden worden omgebouwd voor ledverlichting. Het gaat om de terreinen van VV Smitshoek, KV Vitesse, HCB, BVV, Savosa en de fietscrossbaan van FCC. Hierdoor verminderen de energielasten van de verenigingen. Ook komt er tijdelijke energiecompensatie voor maatschappelijke organisaties.
De raadscommissie Ruimte spreekt op 10 januari met wethouder Margo Stolk over deze maatregelen.

Receptie in gemeentehuis

BARENDRECHT - Op maandag 9 januari is van 20 tot 22 uur de nieuwjaarsreceptie in het gemeentehuis. Samen met inwoners, maatschappelijk partners en ondernemers staat het gemeentebestuur dan stil bij afgelopen jaar. Uiteraard kijkt men ook vooruit naar wat komen gaat. Samen wordt het glas geheven op 2023.

Open Huis bij KunstCreatief

BARENDRECHT - Zaterdag 14 januari van 12 tot 16 uur opent KunstCreatief (KCB) de deuren van haar ateliers voor het Open Huis in de Baerne, Buitenlandse Baan 1.

www.kunstcreatief.nl