Simon Hoek overhandigt de stick met de film aan Joset Verboom.
Simon Hoek overhandigt de stick met de film aan Joset Verboom. Foto:

Film over klok en uurwerk Dorpskerk

BARENDRECHT - ‘Alles heeft zijn tijd' is een film over de luidklok en het torenuurwerk van de Dorpskerk.
Klok en uurwerk zijn meer dan vier eeuwen oud en recent gerestaureerd. Helaas zijn ze voor bezoekers niet te zien. "Je hoort de klok wel luiden, maar je ziet niet wat er bovenin de toren gebeurt”, zegt kerkrentmeester Simon Hoek. Hij heeft de afgelopen jaren de restauraties in de Dorpskerk begeleid.
In december vierde het echtpaar Hoek hun 50-jarig huwelijksfeest. "De dankbaarheid wilden we omzetten in iets tastbaars.” Dat werd een professionele film over de kerk, de luidklok en het torenuurwerk. Het is voor het eerst dat er in Nederland zo'n film gemaakt is, weet Hoek inmiddels.
De film is gemaakt door Jacolien Rog. De begeleidende tekst is geschreven in samenwerking met Loek Romeyn van de Stichting Tot Behoud van het Torenuurwerk in Nederland.
De film is aangeboden aan de Protestantse Gemeente Barendrecht. Dinsdag 3 januari ontving de Historische Vereniging Barendrecht een kopie van de film. "Want zo'n historisch document hoort hier thuis”, aldus Simon Hoek. Secretaris Joset Verboom nam de geheugenstick dankbaar in ontvangst.