Enkele plekjes vrij bij YogaFit

BARENDRECHT - Vanwege de populariteit van de YogaFit-lessen van KijkopWelzijn start op dinsdagochtend een reeks stoelyoga voor senioren (60+) in de Waterpoort.
Tijdens YogaFit gaan deelnemers onder leiding van Geert de Bruin op zoek naar meer rust, flexibiliteit en ontspanning aan de hand van yoga-oefeningen op een stoel. Het doel is om beter naar het lichaam te leren luisteren en grenzen te leren kennen.
Met ruim 50 jaar aan ervaring besloot Geert dat zij haar passie voor yoga wil gaan inzetten om ouderen te helpen meer balans te vinden, zowel mentaal als fysiek. In elke les wordt er met veel aandacht stilgestaan bij beweging en ademhaling. Het doel is niet om aan het eind een voet in de nek te kunnen leggen, maar te ontdekken waar de grenzen liggen en bezig te zijn met het nu. Geert helpt met haar rustige stoeloefeningen te leren bewegen binnen de grenzen van het lichaam en te accepteren wat onveranderbaar is.
YogaFit wordt in een reeks van 10 lessen aangeboden en er is ruimte voor maximaal 10 deelnemers. Er zijn voor de Waterpoort nog enkele plekjes vrij. De lessen vinden elke week op dinsdag plaats van 10.30 tot 11.30 uur in sporthal Waterpoort, Middeldijkerplein 9. Voor de lessen wordt een bijdrage van 50 euro gevraagd. Wilt u zich aanmelden of meer informatie over de YogaFit-lessen? Stuur een mail sturen naar Nine Roman, Buurtsportcoach van KijkopWelzijn, via buurtsportcoach@kijkopwelzijn.nl of bel 06 13737482.

Diaconaal Fonds

BARENDRECHT - De Stichting Diaconaal Fonds voor Bijzondere Noden Barendrecht (‘Fonds') is een initiatief van de gezamenlijke kerken in Barendrecht.
Het Fonds wil alle Barendrechtse gezinnen en alleenstaanden met een laag besteedbaar inkomen helpen, als zij plotseling worden geconfronteerd met een materieel of financieel probleem en de voorliggende voorzieningen niet toereikend zijn. Het Fonds wil daarbij snel handelen en digitaal ingediende aanvragen binnen drie werkdagen afhandelen.
diaconaalfondsbarendrecht.nl