Er wordt een baas gezocht voor de stoere en zelfstandige Maukie.
Er wordt een baas gezocht voor de stoere en zelfstandige Maukie. Foto:

Maukie is een stoere en zelfstandige kater

REGIO – In de Dierenstee wachten nog meer zelfstandige en ietwat eigenzinnige katten. Een van hen is de stoere achtjarige Maukie.

Maukie is een stoere kater die vindt het fijn als hij zijn eigen plan mag trekken, zo vindt Maukie het heerlijk als hij buiten op avontuur kan gaan. Een wandeling door de buurt, vervolgens thuis even wat brokjes eten en dan weer buiten in het zonnetje liggen; dat zou zo'n beetje de ideale dagindeling van Maukie zijn.

In de opvang is Maukie wat minder avontuurlijk, zeker in het begin zocht hij vooral de rustige plekjes op. Maukie trok zich niet veel aan van wat er om hem heen gebeurde en leek het zelfs een beetje te druk te vinden in zijn kamer. Inmiddels voelt Maukie zich beter op zijn gemak en gaat hij meer op onderzoek uit.

Maukie zoek niet vaak naar aandacht, maar hij vindt een kroel best fijn. Dat moet overigens wel op zijn initiatief gaan, want Maukie waardeert het niet altijd als iemand hem zomaar wil aaien. Hij is geen schootkat, maar wel regelmatig in de buurt te vinden en op zijn manier gezellig in huis aanwezig.

Dierenopvangcentrum De Dierenstee, Groene Kruisweg 14a, 3281 KB Numansdorp
Tel. 0186 - 655 150
Email: info@dierenstee.nl
www.dierenstee.nl