Smitshoek doet niet mee aan ‘algemene gekte’

BARENDRECHT – VV Smitshoek is niet van plan om een hogere vergoeding te betalen voor spelers van het eerste elftal. Dat zegt voorzitter Simon Kelder in zijn nieuwjaarstoespraak.

“Vergoedingen betalen aan spelers die deel uitmaken van een eerste elftal selectie is een algemeen bekend feit. Zoals bekend ontkomen wij daar al vele jaren ook niet aan. Wij zullen echter niet mee gaan in de algemene gekte die er bij clubs thans is en nog zal ontstaan. Als spelers ons om die reden verlaten nemen we dat voor lief.”
Voor het komend jaar is vooral de energierekening een punt van zorg. “Voorlopig houdt de energiecrisis ook onze vereniging in een houdgreep waar wijlen Anton Geesink jaloers op zou zijn geweest. We weten op dit moment niet wat ons te wachten staat omdat allerlei regelingen vanuit de Overheid, Gemeente en de KNVB nog niet precies bekend zijn.” Inmiddels is wel bekend dat de gemeente lichtmasten van drie intensief gebruikte velden wil voorzien van ledverlichting. “We beschikken dan op vijf velden over ledverlichting. Naast een kosten besparing betekent dat eveneens een kwaliteit impuls.”
Dit jaar gaat VV Smitshoek verder met de plannen om kunstgras op het hoofdveld te leggen. Het eerste elftal krijgt te maken met ‘weekend voetbal’, een nieuwe ontwikkeling bij de KNVB die in een aantal afdelingen de zaterdag- en zondagcompetitie vervangt. “Een hele verandering die nogal wat voeten in de aarde heeft. Naast het ontmoeten van nieuwe tegenstanders zullen veel clubs worden geconfronteerd met een nieuwe speeldag en andere aanvangstijden.”


Wandelen op woensdag

BARENDRECHT - Woensdagmorgen 18 januari is er een wandeling onder leiding van ervaren wandelaars. De start is om 9 uur vanaf de Waterpoort aan het Middeldijkerplein. De te lopen afstand is ongeveer 10 tot 12 kilometer. Het tempo en de te lopen afstand wordt afgestemd op de mogelijkheden en wensen van de deelnemers. Onderweg wordt een pauze ingelast. De wandeling duurt tot ongeveer 12 uur.