Vuurwerk door de brievenbus

BARENDRECHT - Bij een woning aan de Lamoen is tijdens het weekeinde vuurwerk door de brievenbus gegooid. Volgens de politie ontstond er een levensgevaarlijke situatie. “Wonder boven wonder is er geen brand in de woning ontstaan, maar de schrik zit er behoorlijk in.”

Jongeren verdacht van straatroof

BARENDRECHT – Veertien jongeren zijn dinsdag door de politie opgepakt naar aanleiding van een straatroof op de Vrijenburglaan. Daar werden twee jongens mishandeld en onder bedreiging van een mes beroofd van een e-step, mobiele telefoon en diverse andere zaken die ze op zak hadden. De straatroof vond rond 14.25 uur plaats. De slachtoffers zijn twee 15-jarige jongens uit Barendrecht en Rhoon.
De groep daders liep naar een tramhalte. Daar is de hele groep aangehouden. Ze zijn overgebracht naar het politiebureau in Spijkenisse. De spullen die van de slachtoffers was afgenomen, werden bij de groep aangetroffen. Het gaat om veertien minderjarigen van 12-17 jaar oud, waarvan er twaalf uit Rotterdam komen en twee uit Hoogvliet.

Verbod op wegwerpplastic

BARENDRECHT - Bij evenementen in Barendrecht mogen alleen herbruikbare bekers en voedselverpakkingen worden gebruikt. Dat vinden GroenLinks (GL) en Echt voor Barendrecht (EVB) in de gemeenteraad. De fracties willen dat dit wordt opgenomen in het evenementenbeleid van de gemeente. De raadsleden Roeland Bol (EVB) en Arie Kooijman (GL) vragen het college om dit nog dit jaar te regelen.