De burgemeester spreekt de bezoekers toe.
De burgemeester spreekt de bezoekers toe. Foto:

Burgemeester: ‘Dicht bij onze inwoners staan’

BARENDRECHT - Burgemeester Govert Veldhuijzen hield maandag zijn eerste en laatste nieuwjaarstoespraak als burgemeester van Barendrecht. 

Ambtelijke organisatie
Het gemeentebestuur door vertrouwen en persoonlijke aandacht een bijdrage leveren aan het leveren van oplossingen van problemen die mensen ondervinden. “Wij willen daarom in Barendrecht als gemeente de nabijheid vergroten, dicht bij onze inwoners staan, de samenleving in om te horen wat er speelt, goede gesprekken blijven voeren. Het gemeentebestuur is er voor iedere Barendrechter.”
“Het opzoeken van die nabijheid lijkt mij de belangrijkste reden waarom het nieuwe gemeentebestuur een eigen ambtelijke organisatie wil inrichten. Een organisatie die nóg dichter staat bij haar inwoners. Zich nog meer identificeert met ons dorp. Met de mogelijkheid om signalen eerder te herkennen, te begrijpen, tijdig in te grijpen en daarmee nog zwaardere problemen en de bijkomende kosten te voorkomen.”

Vuurwerk
De burgemeester kon melden dat er in Barendrecht tijdens de jaarwisseling ‘betrekkelijk weinig incidenten, ongelukken en schade’ zijn geweest. “Terwijl ik dit zeg denk ik: raar eigenlijk. Want een feest zou toch zonder incidenten, ongelukken en schade moeten kunnen. Als we een vergunning hadden verleend voor dit evenement, zouden we op grond van de ervaring van dit jaar dat volgend jaar niet meer doen! Ik denk dat we echt in dit land naar een andere viering van de jaarwisseling moeten toewerken. Een landelijk vuurwerkverbod, hoort daarbij. Denk ik.”
De economische problemen gaan niet aan Barendrecht voorbij. Het aantal klanten van de voedsel- en kledingbank is bijna verdubbeld, vertelde de burgemeester.
De burgemeester hief met de bezoekers het glas op een mooi nieuw jaar. "Over een jaar staat hier een spiksplinternieuwe burgemeester. Tot juni mag ik nog de honneurs waarnemen in deze mooie gemeente. Daar heb ik nog steeds veel zin in”, aldus burgemeester Veldhuijzen.