De parkeerplaats aan de Maasstraat en omgeving.
De parkeerplaats aan de Maasstraat en omgeving. Foto:

Buurt schrikt van plan flexwoningen

(Vervolg van de voorpagina.)

Omdat Patrimonium de woningen gaat verhuren, willen de raadsleden weten of het college kan garanderen dat ze ook daadwerkelijk aan starters, jonge gezonnen en spoedzoekers uit Barendrecht worden toegewezen.
Tenslotte willen Mes en Bol weten hoe de flexwoningen op de locatie aan de Maasstraat worden geplaatst en of de omwonenden nog invloed hebben op de inrichting van de locatie.

Omwonenden
Bewoners van onder meer de Maasstraat en Scheldestraat zijn geschrokken van het plan voor de flexwoningen, die in drie lagen gebouwd zouden moeten worden.
"We erkennen de behoefte aan flexwoningen, maar op dit parkeerplaatsje passen geen 36 huizen, zo dicht bij de bestaande niet onderheide woningen", laten de omwonenden in een eerste reactie weten.
Voor de bewoners van de Maasstraat verdwijnt hun uitzicht op groen en het sportpark. En voor een groter gebied, zoals aan de Scheldestraat, neemt de parkeerdruk onacceptabel toe. "In deze buurt zijn nu al te weinig parkeerplaatsen. We mogen hopen dat het EVB-college zich niet ongeloofwaardig maakt door te gaan sjoemelen met de parkeernorm."