De bus 's avonds wordt gelost in Polen.
De bus 's avonds wordt gelost in Polen. Foto:

Bestelbus met noodhulp voor Oekraïne

BARENDRECHT - Vorige week hebben Paul en Lydia Verkade met een grote bestelbus veel hulpgoederen naar Polen kunnen brengen.
“Deze week zullen enkele Polen de goederen gaan afleveren in het oosten van Oekraïne. Ze gaan naar de gebieden waar de ellende het grootst is: daar waar de Russen die veel vernield en geplunderd hebben, zijn verdreven”, vertelt Paul Verkade. “Vooral oude mensen, die het niet meer zien zitten om te vluchten en leven in gebrekkige en nu ook vaak beschadigde en leeggeroofde huizen zonder elektriciteit, hebben het daar onvoorstelbaar zwaar.”

Omdat de situatie vooral in het oosten van Oekraïne uiterst moeilijk is, gaat de Polencommissie door met het inzamelen. De Oekraïners hebben nu op veel plaatsen afwisselend enkele uren elektriciteit en daarna een langere tijd niet. Daarom blijven heel erg gewenst: kaarsen, waxinelichtjes, hoofdlampjes, powerbanks, gereedschappen, winterjassen, dekens, dekbedden, paracetamol en tabletten tegen griep en verkoudheid, en van geld voor de aanschaf van powerbanks en generatoren.

Wie spullen wil geven, kan een mail sturen naar
henkbunk@bunk.nl.
Voor het overmaken van een gift kan men aan mail sturen naar paverkade@live.nl.