Jubileum Wereldwinkel

“Wereldwinkel Barendrecht bestaat 17 januari vijftig jaar. Groot feest, met een gouden rand.

Dat wordt gevierd, niet alleen door de medewerkers. Ook onze klanten delen mee in de feestvreugde. Het hele jaar door zijn er activiteiten. Deze worden bekend gemaakt in De Schakel, op onze Website, Facebook en Instagram. Onderstaand vindt u de eerste drie activiteiten:

Vanaf januari krijgt iedereen die iets bij ons koopt een mooie geplastificeerde boekenlegger cadeau. De boekenlegger is speciaal voor ons vijftig jarig bestaan ontworpen. Er staan vrolijke Peruaanse gelukspoppetjes op. De boekenleggers zijn gesponsord door stichting Allerhande.

Een andere activiteit is de loterij: De loten zijn te koop vanaf 17 januari tot en met 23 juni in de Wereldwinkel en bij Kaashandel de Weypoort. De trekking is op 24 juni om 16 uur eveneens in de Wereldwinkel.
Er zijn mooie prijzen te winnen. Eerste prijs: cadeaubon t.w.v. 100 euro. Tweede prijs: een geschenkpakket van de Wereldwinkel t.w.v. 75 euro. Derde prijs: een grote vogel van scrapmetal (gerecycled metaal) t.w.v. 50 euro. Vierde prijs: een geschenkpakket t.w.v. 40 euro gesponsord door kaashandel De Weypoort en voor tien winnaars is er een tablet chocola van Tony’s Chocolonely.
De opbrengst is voor de bestrijding van de onkosten van de activiteiten en voor de Wereldwinkel, zodat deze haar taak als bevorderaar van Fair Trade nog langer kan voortzetten. Zodat wij producten kunnen verkopen die voor een goede prijs zijn ingekocht en die de makers verzekeren van een goed bestaan. Dus deze actie kent alleen winnaars!

De 3e activiteit die in januari begint:
Alle inwoners van Barendrecht die in januari 50 jaar worden krijgen 50 procent korting op een non food artikel.
Bent u op 17 januari jarig en inwoner van Barendrecht, dan kunt u in januari in de winkel een fles wijn afhalen.
Bent u 50 jaar getrouwd in 2023 en inwoner van Barendrecht, dan krijgt u 50 procent korting op een non food artikel.
Tot ziens in de Wereldwinkel en vier het feest met ons mee.”

Ans van der Wel,
Wereldwinkel Barendrecht


Ingezonden brieven

Ingezonden brieven van maximaal 200 woorden kunnen per email gestuurd worden naar
redactiebarendrecht@
barlokalemedia.nl
De brieven moeten betrekking hebben op Barendrecht en Heerjansdam.
Bij de brief altijd naam, adres en telefoonnummer vermelden.


Concert met theatermuziek van Purcell

BARENDRECHT – Stichting Barendrecht Klassiek begint het jaar met een concert op zondag 15 januari. Afgelopen najaar moest dit gezelschap afzeggen, maar nu spelen en zingen ze alsnog hun programma ‘London Calling’. Sopranen Wendy Roobol en Klaartje van Veldhoven brengen, samen met Ricardo Rodríguez Miranda (viola da Gamba) en Arjen Verhage (luit), een programma vol theatermuziek van Henry Purcell.
De entree is gratis, maar een vrijwillige bijdrage na afloop wordt gewaardeerd. Aanvang 13.30 uur in de Dorpskerk, aan de Dorpsstraat 146.


Actueel op internet

Volg het Barendrechtse nieuws ook via de website van De Schakel.
deschakelbarendrecht.nl