Dag van Gebed

BARENDRECHT - De Week van Gebed voor eenheid 2023 wordt gehouden in de derde week van januari, van 15 tot 22 januari. In Barendrecht is er op woensdag 18 januari een Dag van Gebed in Carnisse Haven. Wie mee wil doen is van 19.30 tot 21.30 uur welkom in Carnisse Haven.
Er wordt een Inleiding gehouden door Marijke Roodnat over het belang van het gebed en het samen bidden. Er is aandacht voor samen zingen onder leiding van Jacco Steen-Sennema (piano) en Idde-Jan Terpstra (gitaar). Het thema is ‘Doe goed, zoek recht’ en komt uit het Bijbelboek Jesaja hoofdstuk 1 vers 17.
Er wordt een gebedswandeling in de kerk gehouden, waarna er een muzikaal bezinningsmoment zal zijn onder leiding van harpiste Lenie de Mey. De kerngedachte is ‘Gebed is de sleutel naar Gods hart.’
De Week van Gebed wordt wereldwijd gehouden sinds 1846. Stichting Hart voor Barendrecht organiseert deze week sinds 2010.
Het adres van Carnisse Haven is Noordersingel 30. Meer informatie is te vinden op
www.weekvangebed.nl en
www.hartvoorbarendrecht.nl 


Korte muziekcursussen bij CultuurLocaal

BARENDRECHT - Vanaf 23 januari kan jong en oud weer bij CultuurLocaal terecht voor muziekcursussen.
Voor de jongste kinderen van 10 maanden tot 6 jaar zijn er kennismakingscursussen, waarbij kinderen op een speelse manier met muziek bezig zijn. Van 6 tot ongeveer 10 jaar kunnen kinderen kennismaken met een muziekinstrument, bijvoorbeeld de populaire viool, gitaar of piano, maar ook accordeon, dwarsfluit, harp, hoorn, hobo, klarinet, saxofoon of drums. Ook zingen of Singer-songwriter zit in het aanbod. Wie meer van elektronische muziek houdt, vind vast de DJ cursus de moeite waard. Of een cursus muziekproductie, waarbij je leert over opnametechnieken. Deze cursussen zijn afgestemd op kinderen van 12 tot 18 jaar.
Ook volwassenen kunnen zich inschrijven voor een opfris- of kennismakingscursus op alle instrumenten. Alle cursussen bestaan uit 10 lessen, de lesduur verschilt per cursus. Inschrijven kan via de website www.cultuurlocaal.nl.