Glenda Peters (foto: Dorothea van der Staaij)
Glenda Peters (foto: Dorothea van der Staaij)

Glenda Peters komt met nieuw album

BARENDRECHT - Dit voorjaar verschijnt ‘Vlinders', het nieuwe album van zangeres Glenda Peters. Het album bevat een verzameling Nederlandstalige liedjes die zowel persoonlijke als maatschappelijk thema's aanraken; afwisselend van opzwepend en swingend tot verstillend en eenvoudig.
"Nederlands is de taal waar ik me het beste in kan uitdrukken,” zegt Peters. "Want ik heb verhalen te vertellen. Over mijn Surinaamse roots, over de stad waarin ik woon en leef, over verdriet, troost en geluk dat ik van dichtbij meemaak. En natuurlijk over de liefde. Stuk voor stuk ervaringen die het recept zijn voor liedjes met betekenis.”
Aan de totstandkoming van het nieuwe album ging een bijzonder verhaal vooraf. Glenda: "Ergens in de zomer van 2020 vond ik in mijn mailbox een song die destijds tot mijn eigen verdriet de selectie voor mijn allereerste album niet had overleefd, maar wat ik tot op de dag van vandaag ben blijven zingen, zonder te weten wie het toen geschreven had of waar het vandaan kwam. Deze totaal onverwachte hernieuwde kennismaking met Fly Angel Fly van Lucy Steymel ontroerde me tot tranen toe. Het moest zo zijn: deze engel had mij na al die tijd teruggevonden. Natuurlijk staat dat in de vertaling ‘Vleugelvrij' ook op dit album”.
Er bleken nog veel meer niet-uitgebrachte composities van de in 2006 overleden zangeres Lucy Steymel te zijn. Zoals 'Vlinders', het titelnummer van het nieuwe album.
Op zondag 5 februari presenteert Glenda samen met haar band het album tijdens een optreden in Podium Islemunda, Herenwaard 17, Rotterdam. Aanvang: 19 uur.