Vragen over overlast aan de Kempenaar

BARENDRECHT – De fractie van Echt voor Barendrecht (EVB) heeft vragen gesteld over overlast voor bewoners van het appartementencomplex van Patrimonium aan de Kempenaar.
Er zou al lange tijd sprake zijn van ‘ernstige overlast van buurtbewoners die zich bijzonder onaangepast gedragen’. Het zou gaan om ‘structureel geluidsoverlast, drugsgerelateerde overlast en gewelddadigheid. Ook is het gevoel van onveiligheid en afgenomen leefbaarheid bij bewoners aanwezig’.
“De bewoners voelen zich machteloos, omdat er niet tegen deze overlast wordt opgetreden, ondanks dat hier diverse meldingen zijn ingediend bij de gemeente, politie en Patrimonium”, schrijven de raadsleden Jonathan Vrijman en Hans Heiden in hun toelichting bij de vragen.
De raadsleden willen onder weten wat het college vindt van het optreden van Patrimonium tegen deze overlast. “Welke concrete maatregelen gaat u in samenwerking met onder meer Patrimonium nemen om de overlast te stoppen? Kunt u een overzicht geven van wanneer welke maatregelen worden genomen indien de overlast blijft aanhouden?”


Definitieve opbrengst Santa Run bekend

BARENDRECHT - De Santa Run die op 17 december noodgedwongen ‘Santa walk' werd, heeft ondanks het koude weer en de gladheid nog 7278,80 euro opgeleverd. Dit is bekend gemaakt door de Rotary club Barendrecht, die dit bedrag traditioneel schenkt aan hospice de Reiziger.
Vlak voor de start van de Santa run overhandigde de voorzitter van de Rotary club, Dick Gaasbeek, in aanwezigheid van de burgemeester een cheque ter waarde van 7000 euro aan het hospice.
Dit bedrag is dankzij de deelnemers die bij de afterparty bleven hangen, dus nog wat hoger uitgevallen. De voorzitter van het hospice, Bert Pothoven, prees in zijn dankwoord de deelnemers voor hun moed om ondanks de gladheid toch Santa run te lopen.