Het Trefpunt.
Het Trefpunt.

Renovatie Trefpunt wordt duurder

Algemeen

BARENDRECHT – De renovatie van ’t Trefpunt, het voormalige schoolgebouw in het centrum, wordt duurder dan in 2019 nog werd verwacht.

Toen stelde de gemeenteraad 6 miljoen beschikbaar voor de renovatie. Inmiddels zijn de prijzen gestegen. De kosten voor de aanleg van de buitenruimte zijn in 2014 berekend. Ook die kosten worden hoger, Wethouder Vermaat kondigde dinsdag aan dat er een nieuwe berekening wordt gemaakt. “Er zullen extra kosten komen. Dat is onvermijdelijk”, aldus de wethouder.

Het gerenoveerde Trefpunt wordt bijna energie-neutraal. Dat is één van de dingen waar aan wordt gewerkt bij de renovatie van het oude schoolgebouw. De raadscommissie Ruimte werd hier dinsdag over bijgepraat.

De entree van het Trefpunt blijft op de huidige plaats. Wel wordt de trap in de oude staat hersteld, waardoor een ruimte met een open uitstraling ontstaat. Voor de bezoekers komt er een lift. Die vervangt de traplift die er nu is.

Harmonievereniging Barendrecht krijgt meer bergruimte. De grote zaal, die door de harmonie en door kerk De Wijngaard wordt gebruikt, krijgt meer licht en een tribune. Harmonievereniging Barendrecht is hiermee tevreden. Zo lieten bestuursleden die de vergadering bijwoonden weten.

In maart komt er een voorstel voor de renovatie in de gemeenteraad. Daarna kan de aanbesteding plaatsvinden.

Tijdens de verbouwing moeten de gebruikers van ‘t Trefpunt elders worden ondergebracht. De drukkerij vertrekt permanent naar de hoofdvestiging van drukkerij De Bondt. Vluchtelingenwerk krijgt ruimte in het gemeentehuis. Verschillende kleinere gebruikers gaan naar Waterpoort en andere gemeentelijke gebouwen. De Wijngaard houdt haar kerkdiensten tijdelijk in De Baerne. Met de harmonie wordt gesproken over een tijdelijke huisvesting.