Afbeelding
Foto:

Schrijverskamp

Laatst ben ik gevraagd om mee te doen met een muziek schrijverskamp. Ik ben uitgenodigd via mijn pleegzorg werkster. Ik ben pleegkind, al sinds ik anderhalf jaar oud was. En soms krijgen pleegkinderen iets extra's. Maar goed, ik was gevraagd en ik mocht iemand meenemen. Ik had Demi, een van mijn beste vrienden, gevraagd. 

Het schrijverskamp speelde zich af in De Buurvrouw, een eetcafé in Rotterdam. Mijn moeder was zo lief ons te brengen, (voornamelijk omdat ik pas de avond van tevoren aankwam met 'hey, uhm, ik heb niet genoeg geld voor het ov, en Demi's ouders hebben het te druk om ons te brengen'.  Wat ze niet de meest toffe actie van mij vonden.) en zo kon mijn moeder ook meteen meekijken binnen. We werden enthousiast ontvangen en voorgesteld aan allemaal mensen. 

De speciale gasten die ons zouden gaan begeleiden waren Ruwhel Emers, een rapper, en Levels, de organisatie van de foto's en editors etc. Deze begeleidden ons door het hele project. We leerden hoe we beats konden maken, we leerden te rijmen via verschillende wegen en hoe we het uiteindelijk konden opnemen en er een nummer van konden maken. Er was ruimte voor van alles. Omdat iedereen daar pleegkind was begrepen we elkaar allemaal wat makkelijker, en voelden we ons daar erg thuis, zo met elkaar. Alles mocht, als je je even niet fijn voelde, kon je altijd met iemand van de organisatie praten. En als je je wel fijn voelde, deed je lekker mee. 

Ik heb zelf geen nummer gemaakt, maar wel een stukje spoken word, met de hulp van Ruwhel en Demi. Ik ben er zelf erg trots op en ik ben aan het proberen het uit te brengen. De organisatie was heel prettig, en als het nog een keer georganiseerd wordt, doe ik zeker weer mee.

Ik weet dat sommigen van de organisatie mijn columns lezen, dus nogmaals, bedankt en tot de volgende keer!


Sollicitanten burgemeesterschap

BARENDRECHT - Voor het burgemeesterschap van Barendrecht hebben 15 kandidaten hun belangstelling kenbaar gemaakt bij Jaap Smit, commissaris van de Koning in Zuid-Holland.
De sollicitanten - 14 mannen en 1 vrouw - variëren in de leeftijd van 34 tot 62 jaar.