Eén van de lessen tijdens het open huis.
Eén van de lessen tijdens het open huis. Foto:

Lessen KunstCreatief starten

BARENDRECHT - Na een Open huis in de Baerne kan de manager van KunstCreatief Inge Flohr zeer tevreden terugkijken op het aantal inschrijvingen voor aankomend seizoen. Zij merkt op dat steeds meer mensen de weg naar het beeldend educatie centrum vinden. De nieuwe vestiging R10 in Carnisselande zal daar zeker een bijdrage aan leveren.

In alle lokalen lieten docenten zaterdag tijdens het open huis zien wat ze met hun cursisten ondernemen. Dat varieert van 3D-printen en striptekenen tot edelsmeden. In alle lokalen brandde licht, behalve in dat van Henriëtte Sillem. Zij heeft voor kinderen een cursus over Hollandse meesters. Daarbij gaat het onder meer om de schaduwen die Rembrandt in zijn werk gebruikt. Belangstellenden konden bij het licht van één lampje zelf aan de slag.

Volgende week, vanaf 23 januari, gaat KunstCreatief de deuren weer open zetten voor de start van de beeldende lessen in de ateliers in Barendrecht.
Er zijn nog een aantal krukjes vrij bij de kindercursussen die gegeven worden in het atelier in de Baerne en in Reuchlinhaven 10. Je kunt je nog aanmelden voor R10: voor Kunstmix (diversiteit van schilderen, klei, theater, creatief etc.) op de donderdag en op de vrijdag voor Kids Tekenen en Schilderen (werken met verschillende materialen). Belangstellenden kunnen zich ook nog aanmelden voor de Baerne: Op maandag Schilderen als een prof (ontdek de meester schilders), op woensdag Kids Tekenen en Schilderen (tekenen met verschillende materialen) en op vrijdag Strip & Games (maak je stripverhaal).

www.kunstcreatief.nl