Tentoonstelling over Watersnood

BARENDRECHT – In de Ouwe School, het museum van de Historische Vereniging Barendrecht, is vanaf woensdag 1 februari een tentoonstelling te zien over de Watersnood. Er wordt met een maquette duidelijk gemaakt hoe een deel van Barendrecht in 1953 overstroomde.

Presentatie Hans
Onderwater

BARENDRECHT – Historicus Hans Onderwater houdt vandaag, donderdag 19 januari, in Engeland een lezing over Operatie Manna. Dat waren de voedseldroppings waarmee aan het einde van de Tweede Wereldoorlog het leven van veel inwoners van West-Nederland werden gered. Het was de eerste humanitaire missie die met vliegtuigen werd uitgevoerd. Onderwater schreef er boeken over en geldt als ’s werelds grootste deskundige op dit terrein.
De lezing wordt gegeven in het International Bomber Command Centre in Lincoln.

Lindenhoevelaan verandert

BARENDRECHT - Er wordt een plan gemaakt voor de herinrichting van de Lindenhoedelaan. Om de geluidsbelasting van de nieuwe woningen op de Van der Jagtlocatie te verminderen, wordt de straat een 30 kilometer-zone. Er wordt met de regio overlegd om in 2025 de busroute van de straat af te halen. Voor het plan moet nog wel budget worden aangevraagd bij de gemeenteraad. 

Nieuwsbrief

Elke donderdagochtend De Schakel en de best gelezen verhalen van de website in je postbus: www.deschakelbarendrecht.nl/nieuwsbrief/aanmelden