Verrassing: 284 woningen in de Zuidpolder

BARENDRECHT – De provincie wil voorlopig niet meewerken aan woningbouw langs de Koedood in Barendrecht. Wel is er medewerking voor de bouw van woningen aan de rand van de Zuidpolder. Dat werd dinsdag duidelijk tijdens een vergadering van de raadscommissie ruimte.

Barendrecht wil in de Koedoodzone, tussen de Oude Maas en de Gaatkensplas, woningen en recreatie ontwikkelen. Hier staan nu woningen met bedrijfsgebouwen. De provincie wil hier niet aan meewerken, omdat er momenteel in de regio te veel plannen zijn voor woningbouw.

Aan de andere kant van de A29, in de Zuidpolder, willen de ontwikkelaars GKB en JP woningen bouwen aan de rand van de polder. Met de opbrengst kan de resterende grond voor het recreatiegebied in de polder worden gekocht. Wethouder Lennart van der Linden vertelde dat het gaat om 284 woningen met daarin opgenomen 188 zorgeenheden. Bij elkaar beslaat dit vier hectare. De provincie heeft hier al mee ingestemd.

De wethouder erkent dat hij het aantal van 284 woningen aanvankelijk ‘nogal fors’ vond. Maar de woningen zijn nodig om de kosten van de grondaankoop te dragen. Over twee tot drie maanden komt de wethouder met een voorstel naar de gemeenteraad.

De zorgeenheden zijn volgens de wethouder bedoeld om in de Barendrechtse behoefte te voorzien.


Gemeenteraad live in Raadscafé

BARENDRECHT - Op dinsdag 24 januari is er weer Raadscafé op Exxact Barendrecht.
Presentator Jos Vis brengt vanaf 19 uur rechtstreeks vanuit het gemeentehuis een voorbeschouwing van de raadsvergadering. Met de griffier van de gemeente, Arco van der Lee (De Schakel) en René Dons (Barendrechts Dagblad).
Vanaf 20 uur wordt de vergadering van de gemeenteraad live uitgezonden.
Na afloop van de vergadering zal Jos kort nabeschouwen met raadsleden, wethouders, Arco van der Lee, René Dons en burgemeester Veldhuijzen.