Van der Loo naar Almere

HEERJANSDAM - De gemeenteraad van Almere heeft besloten Hein van der Loo aan te bevelen voor de functie van burgemeester van Almere. Hij volgt Franc Weerwind op, die een jaar minister werd. Hein van der Loo (partijloos) is sinds 2019 burgemeester van Zwijndrecht.

Vragen over aanrijtijden

BARENDRECHT – De gemeenteraadsleden Jonathan Vrijman en Hans Heiden (EVB) hebben vragen gesteld over de aanrijtijd van de hulpdiensten.
De directeur van de Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond (VRR) heeft laten weten te willen stoppen met de registratie. Omdat ‘de ambulances de straatstenen nu al uit de straat rijden’.
“Structurele problemen kunnen wat onze fractie betreft niet worden opgelost door het meetinstrument weg te nemen”, reageren Vrijman en Heiden. “Deelt u onze mening dat het onwenselijk is dat de VRR stopt met rapporteren over de aanrijtijden van ambulances?”, vragen ze aan het college.
De twee raadsleden zijn benieuwd of Barendrecht met andere gemeenten samen op wil trekken. Ze wijzen er daarbij op dat in Ridderkerk SGP en VVD ook vragen hebben gesteld over de aanrijtijden.

Laurens zoekt vrijwilligers

BARENDRECHT - Sylvana Volk is sinds kort vrijwilligerscoördinator, van Laurens De Elf ranken en Borgstede. Ze is op zoek naar diverse vrijwilligers voor de bewoners.
Op dit moment is er een grote vraag naar wandelvrijwilligers voor De Elf Ranken en maatjes voor beide locaties. Belangstellenden kunnen mailen naar s.volk@laurens.nl.