KBO – Kom Bij Ons

"KBO-Barendrecht is één van de lokale ouderenbonden. Een ouderenbond als KBO (Katholieke Bond van Ouderen) komt op voor de belangen van alle ouderen, organiseert activiteiten en verleent diensten aan haar leden. Het is een bond die uitgaat van de solidariteit van ouderen. Die samen laat zien dat ouderen zowel een volwaardige plek innemen in de lokale Barendrechtse samenleving als zorg hebben voor elkaar. Die oud en jong helpt bij het omzien naar elkaar. Die zo wil helpen om solidair met ook jongere generaties blijmoedig ouder te worden.

Professioneel gestuurd in samenwerking met PCOB en met andere lokale partners, maar wel door enkel vrijwilligers. Door vrouwen en mannen die solidair bijdragen aan het blijmoedig ouder worden. Hun talenten daarvoor inzetten. Zingeving daaraan ontlenen. Maar ook voor zichzelf zo, een belangrijk sociaal netwerk ontwikkelen.

De dit jaar 40-jarige KBO is een vitale, gezonde vereniging, die is opgebouwd door opeenvolgende generaties van vrijwilligers. Daarom heeft zij voortdurend behoefte aan nieuwe vrijwilligers. Enthousiaste mensen die een tijdje een rol willen vervullen. Zo stopt binnenkort Engelien van Ewijk-Laurens als bestuurslid en coördinator van onze activiteiten. Ze blijft echter, zoals veel vrijwilligers betrokken bij de KBO, maar met andere aangepaste taken. Het werk van elke vrijwilliger is zo van grote waarde en onmisbaar voor de vereniging. Als KBO zijn we nu op zoek naar mensen die (een deel van) Engelien’s werkzaamheden kunnen overnemen.
Bent u geïnteresseerd, kijk dan op onze vacature pagina (https://www.kbozuidholland.nl/afdelingen/barendrecht/
vacatures/) naar de vacatures: Bestuurslid, Organisator activiteiten en Redacteur nieuwsbrief.

KBO- ‘Koester Blijmoedig Ouder’ worden."

Engelien van Ewijk-Laurens,
Barendrecht


Graaf van Portland

"De zienswijze van de gemeente Barendrecht op het bestemmingsplan Buijtenland van Rhoon is door de gemeente Albrandswaard afgewezen. Dit is ook het geval bij de overgrote meerderheid van de 243 zienswijzen die door verschillende Barendrechters en maatschappelijke organisaties is ingestuurd. De ingestuurde zienswijzen gaan vooral over de horecagelegenheid Graaf van Portland, dat staat ingetekend bij de Koedood nabij de Carnisse Grienden. 

De fracties van Echt voor Barendrecht (EVB) en GroenLinks (GL) hebben schriftelijke vragen aan het college van B&W gesteld. De twee partijen willen onder andere weten welke vervolgstappen de gemeente Barendrecht nog gaat zetten om de horeca in het gebied te voorkomen. Zo roepen de partijen het college op om in te spreken bij de behandeling van het bestemmingsplan in de gemeenteraad van Albrandswaard op 23 januari aanstaande. Omdat eerder overleg tussen de gemeentes Albrandswaard en Barendrecht niets heeft opgeleverd, willen EVB en GL bovendien dat het college de Barendrechtse bezwaren bij het bestemmingsplan bij de provincie Zuid-Holland onder de aandacht brengt."

Roeland Bol,
gemeenteraadslid EVB,
Barendrecht


Ingezonden brieven

Ingezonden brieven van maximaal 200 woorden kunnen per email gestuurd worden naar
redactiebarendrecht@
barlokalemedia.nl
De brieven moeten betrekking hebben op Barendrecht en Heerjansdam.
Bij de brief altijd naam, adres en telefoonnummer vermelden.