Zeeheldenbuurt wordt in het najaar gesloopt

BARENDRECHT – Woonstichting Patrimonium start in maart met de voorbereidingen van sloop van de huidige sterk verouderde woningen in de Zeeheldenbuurt. Zij maken plaats voor nieuwe sociale huurwoningen.
“De behoefte aan meer sociale huurwoningen is niet alleen landelijk, maar ook in Barendrecht groot. Door de woningnood staan veel mensen op een wachtlijst. De woningnood is niet direct op te lossen, maar vraagt wel om snelheid en daadkracht. Nieuwe, toekomstbestendige en betaalbare woningen voor Barendrechters staan dan ook hoog op de agenda”, licht het gemeentebestuur toe.
Om snel met de de nieuwbouw te kunnen starten, moeten de 99 oude woningen eerst gesloopt worden. Hierdoor vervallen de tijdelijk geschikt gemaakte woningen voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen.
Oekraïeners die in Barendrecht terecht zijn gekomen hebben inmiddels hun weg in de gemeente gevonden. Kinderen ontvangen onderwijs, ouders zijn betrokken bij lokale activiteiten en/of werken in de regio en er zijn relaties opgebouwd met vrijwilligers en de Barendrechtse gemeenschap. De spreiding van de opvang van Oekraïense vluchtelingen is een regionale opgave. De gemeente zet zich ervoor in om deze vluchtelingen voorlopig in Barendrecht te blijven opvangen. Patrimonium, Havensteder en Wooncompas zijn bereid en in staat om de Oekraïense vluchtelingen uit de Zeeheldenbuurt komende maanden tijdelijk onder te brengen in beschikbaar komende huurwoningen.

Planning
In maart starten alle voorbereidingen voor de sloop. Daarna vindt de asbestsanering plaats en volgt in het najaar de sloop van de huidige woningen.