Wethouder Stolk en voorzitter Van der Hoek.
Wethouder Stolk en voorzitter Van der Hoek. Foto:

CBV Binnenland houdt nieuwjaarsreceptie

BARENDRECHT - Afgelopen zaterdag speelden zowel het eerste heren team als het eerste dames team van CBV Binnenland topwedstrijden in sporthal de Driesprong. Tussen de wedstrijden werd de nieuwjaarsreceptie in de Tipp Inn gehouden.
Wethouder Margo Stolk en sportambtenaar Romana Verkerk waren door Binnenland uitgenodigd om de wedstrijden bij te wonen en om aanwezig te zijn bij de nieuwjaarsreceptie.
In de volle Tipp Inn hield Binnenland voorzitter Wim van der Hoek zijn nieuwjaarsspeech. Hij ging allereerst in op tal van zaken die goed gaan bij Binnenland, in grootte de vijfde vereniging van Nederland. Maar hij benoemde ook een tweetal zaken die niet goed gaan, ten eerste het tekort aan vrijwilligers. Er is vooral een tekort aan trainers/coaches en scheidsrechters.
Het tweede probleem is sporthal de Driesprong, die te klein is. Ook is de Driesprong oud en vertoont steeds meer gebreken. Dat wordt ook door de gemeente erkend. Binnenland is al zo'n zeven jaar in gesprek met de gemeente om dit op te lossen.
Wim van der Hoek vroeg aan het einde van zijn speech aan de wethouder om Binnenland eindelijk perspectief te bieden. In haar reactie zegde de wethouder Binnenland toe dat zij opdracht gaat geven om een locatie te vinden in Barendrecht die geschikt is voor een nieuwe sporthal.