Volop plezier tijdens het diplomaturnen.
Volop plezier tijdens het diplomaturnen. Foto:

Geslaagd diplomaturnen event bij GVB

BARENDRECHT – Op zaterdag 14 januari namen maar liefst 168 recreatieturnsters deel aan het diplomaturnen evenement van Gymnastiekvereniging Barendrecht (GVB).

Verdeeld over vier rondes lieten zij aan de jury zien wat zij allemaal hebben geleerd. Het evenement is in lijn met het Kleuren Turnen systeem waar GVB mee werkt. Waar de ontwikkeling en het plezier van de jonge turnsters voorop staat. Iedere turnster liet haar kunsten zien op haar eigen kleurniveau. Uiteindelijk was er voor ieder meisje een prachtig diploma en een medaille. De turnsters mochten ook plaatsnemen op het podium, 33 procent op brons, 33 procent op zilver en 33 procent op goud.
GVB werkt sinds 2019 met het Kleuren Turnen systeem. Vanuit een positieve denkwijze, traint elk kind op zijn of haar eigen niveau, ingedeeld in de kleuren van de regenboog. Er wordt stap voor stap gewerkt aan de motorische ontwikkeling van het kind, waardoor ze steeds in een andere kleur terechtkomen. Plezier staat altijd voorop.
Kirsten Zijlstra, organisator van het Diploma Turnen vertelt: "Voor een vereniging als GVB zijn deze evenementen belangrijk. Het zijn momenten waarop de leden van verschillende groepen elkaar ontmoeten. Veel ouders hielpen bijvoorbeeld mee met schoonmaak, opbouwen, catering, muziek, punten tellen en diploma's schrijven. Ook andere turnsters hielpen met de warming-up en het verzamelen van jurybriefjes. De 18 aanwezige juryleden hielpen en beoordeelden de kinderen op een pedagogisch verantwoorde manier. ”
www.gvbarendrecht.nl