Schubert en appeltaart in de bibliotheek

BARENDRECHT - Na het grote succes van afgelopen seizoen zijn er deze winter en lente weer appeltaartconcerten in bibliotheek Het Kruispunt.

Onder het motto 'klassieke muziek voor iedereen' spelen topmusici een mooi programma van diverse componisten. Het tweede concert in de reeks is een muzikale Winterreis. Onder begeleiding van het Kreisler Kwartet zingt mezzosopraan Karin Strobos enkele delen uit de Winterreise van Schubert en werk van Resphigi. Het Kreisler Kwartet bestaat uit Lis Perry (viool), Richard Wolfe (viool), Michiel Holtrop (altviool) en Anjali Tanna (cello). Na afloop is er koffie en appeltaart.
Het concert wordt gegeven op zaterdag 21 januari van 14 tot 15.30 uur in Bibliotheek Het Kruispunt, Middenbaan 111. De entreeprijs is 5 euro, inclusief koffie en appeltaart.

Aanmelden via: https://www.debibliotheekaanzet.nl/appeltaartconcert


Cursus Filmacteren in Het Kruispunt

BARENDRECHT - Theater het Kruispunt biedt in samenwerking met De Filmacteerschool een cursus filmacteren aan. Deze cursus is bedoeld voor spelers die al enige (film)acteerervaring hebben.

De cursus wordt gegeven door de Barendrechtse filmmakers Danny Bliek en Yvonne van der Haven. Zij wonnen het 48 Hour Film Project Eindhoven en hun korte film ‘Voor je valt' is vertoond op een festival in Seattle. Zij hebben ruime ervaring in het trainen en begeleiden van filmacteurs. Het groepsproces en vertrouwen in elkaar zijn in de lessen de basis.
Onderwerpen die aan bod komen zijn onder meer persoonlijke ontwikkeling, het ontwikkelen van een personage en camerabewustzijn.

De cursus wordt gegeven op woensdag van 19.30 tot 22 uur en start op 15 februari. Deelnemers betalen 545 euro. Aanmelden kan via
www.theaterhetkruispunt.nl/
filmacteren.