De beurzen worden gehouden in de grote zaal van het Trefpunt.
De beurzen worden gehouden in de grote zaal van het Trefpunt. Foto:

Gezellige beursdag voor verzamelaars

BARENDRECHT – Eén van de gebruikers van het Trefpunt die te maken krijgt met de aanstaande renovatie is de Vereniging van Postzegelverzamelaars Barendrecht.

Zaterdag hield de vereniging weer een beurs in de grote zaal van het voormalige schoolgebouw in het centrum van het dorp. Er wisselden weer veel zegels en munten van eigenaar. Volgens voorzitter Cor Brons is een beurs als deze niet te vervangen door internethandel. “Ik zal zelf nooit een zegel kopen die ik niet zelf in handen heb gehad”, zegt hij beslist.

Brons toont zelf een aantal zegels die honderden euro’s kosten. Zoals twee zegels die tijdens de Eerste Wereldoorlog door Belgische vluchtelingen in Nederland werden gebruikt. Hij verkoopt ze met keuringscertificaat. “Bij zegels boven de honderd euro moet je er altijd een keuringsbewijs bij hebben”, aldus Brons. Niettemin zijn er ook valse zegels en munten in omloop. Er zijn verzamelaars die daar speciaal naar zoeken. Brons toont een glimmende munt met de beeltenis van Willem-Alexander en Maxima erop, “Zo vals als wat”, zegt hij lachend.

De volgende beurs is op zaterdagmiddag 18 maart.