Hondenbezitter mishandeld

BARENDRECHT – Een hondenbezitter is zondag rond 19.20 uur mishandeld op het fietspad aan de Sweelincklaan.
Het slachtoffer was zijn twee honden aan het uitlaten, toen hij door twee personen op een scooter in zijn rug werd getrapt. Hij is daardoor voorover gevallen. "Het slachtoffer was herstellende van een hernia en zit voorlopig weer thuis en kan zijn werk niet hervatten”, meldt de politie.
De personen op de scooter kwamen uit de richting van de Voordijk en zijn de rotonde overgestoken de Sweelincklaan af in de richting van de Middelijk. Ze worden nu gezocht door de politie. Wie informatie kan contact opnemen via 09008844 of via
@meldmisdaadanoniem.

Meer aandacht voor discriminatie

BARENDRECHT – De gemeente Barendrecht overlegt met het regionale anti-discriminatiebureau Radar over het aanpassen van het lokale beleid. De vergoeding voor Radar stijgt daarom van 46 naar 74 cent per inwoner.
Dat vertelde wethouder Miranda de Hoop dinsdag naar aanleiding van vragen die werden gesteld door raadslid Marcel van Prehn (D66). Hij wees erop dat volgens een onderzoek, Barendrecht één van de tweehonderd gemeenten is die geen beleid heeft tegen discriminatie.
Volgens wethouder De Hoop zijn er al lespakketten voor scholen. Wellicht komt er ook aandacht voor hulpverleners. “We gaan er zeker mee aan de slag”, aldus de wethouder.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief. Elke donderdagochtend De Schakel en de best gelezen verhalen van de website in je postbus: www.
deschakelbarendrecht.nl/nieuwsbrief/aanmelden